ПРОСТОР ЗА ПСЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈЕ СВАКИ ПАРК: Поводом Међународног дана животиња, градоначелник Александар Шапић најавио боље услове за љубимце

С. В.

05. 10. 2022. у 11:40

ВЕЋИНА престоничких паркова имаће ограђен простор за псе, као у Ташмајдану.

ПРОСТОР ЗА ПСЕ ТРЕБА ДА ДОБИЈЕ СВАКИ ПАРК: Поводом Међународног дана животиња, градоначелник Александар Шапић најавио боље услове за љубимце

Мезимци ће добити ограђен простор за игру, Фото Беоинфо

Такође, део једне београдске зелене оазе имаће највеће игралиште за кућне љубимце у овом делу Европе. То је јуче, поводом Међународног дана животиња, најавио градоначелник Београда Александар Шапић приликом обиласка ЈКП "Ветерина Београд".

Он је подсетио да је у току израда националне стратегије за побољшање услова и решавање питања напуштених паса, која би требало да буде завршена до краја године.

- Формираћемо тим људи који ће, са колегама из "Зеленила" обићи све београдске паркове - казао је Шапић.

- После те анализе, у градски буџет за следећу годину биће убачена ставка за изградњу простора за кућне љубимце у свим парковима где је то могуће. Тиме ћемо значајно унапредити садржај паркова и обезбедити боље услове за све суграђане који имају љубимце, али и за људе који можда имају страх од животиња.

Први човек престонице држи у тајности који ће градски парк бити у знаку љубимаца, али открива да ће ту бити добро опремљен простор, са водом, песком, многим реквизитима. До краја године, у два или три парка биће ограђен простор за псе.

Говорећи о изради националне стратегије за смањење паса луталица на улицама, Шапић је рекао да ће Београд бити прва локална самоуправа која ће усвојити тај документ и применити га у пракси.

- Представићемо мере које мислим да би могле да буду предузете, као што су чиповање паса, вакцинација, регистрација одгајивачница и све друге ствари које су стандард у развијеним земљама. Мислим да Београђани то заслужују.

Према његовим речима, није се одустало од изградње гробља за кућне љубимце на Бежанији, а по завршетку радова биће предато "Ветерини" на управљање.

ГРУБИЋ: НЕМА ЛУТАЛИЦА НА УЛИЦАМА

ДИРЕКТОР ЈКП "Ветерина Београд" Будимир Грубић истиче да је на улицама главног града свега један одсто напуштених чупавих љубимаца.

- Пси "луталице", како се у колоквијалном говору називају они без власника и дома, сведени су на свега један одсто. Све остало су, нажалост, напуштени власнички пси. У ширем центру града сада је много мање остављених љубимаца него пре седам или осам година. Наш циљ је да исто урадимо и у Обреновцу, Сопоту, Младеновцу. Верујем да ће национална стратегија допринети томе да будемо уврштени у листу земаља које су тај проблем потпуно решиле.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије Село гори прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ТУКАО МЕ ЈЕ ДОК САМ БИЛА ТРУДНА: Петројка из серије "Село гори" прошла кроз пакао, због насиља се породила у осмом месецу

ГЛУМИЦУ Тијану Вучетић најшира публика упознала је као симпатичну и несналажљиву Петројку у серији "Село гори, а баба се чешља", али она се у последње време ретко појављује у јавности.

27. 11. 2022. у 07:42

Коментари (1)

ХАОС У АВИОНУ: Због прекршаја двоје путника - ИЗБАЦИЛИ све напоље (ВИДЕО)