ОЧИСТИЛИ ПОДЗЕМНИ ПРОЛАЗ КОД "ВУКА": После писања "Новости", Шапић послао екипу "Градске чистоће" да уреде потходник

С.Видачковић

30. 09. 2022. у 23:10

ПОДЗЕМНИ пролаз код Вуковог споменика, који је већ годинама у катастрофалном стању, затрпан смећем и из којег се шири несносни смрад, сада је очишћен. После питања које су "Новости" у среду на седници Скупштине града упутиле градоначелнику Александру Шапићу, како би му указали на проблем који је годинама без решења и ни у чијој надлежности, први човек престонице послао је екипу "Градске чистоће" да среде ово ругло које више служи као јавни тоалет него као пречица.

ОЧИСТИЛИ ПОДЗЕМНИ  ПРОЛАЗ КОД ВУКА: После писања Новости, Шапић послао екипу Градске чистоће да уреде потходник

Фото: Градска чистоћа

Питање је колико ће се дуго задржати уредан изглед овог потходника, ког људи избегавају како не би заобилазили гомиле ђубрета и удисали непријатни мирис. Овде спавају бескућници, користе потходник као тоалет, а најхрабрији пролазници се гуше у смраду, ако уопште одлуче да иду овуда. Више је оних који избегавају ту пречицу и горе, на пешачком, чекају да "пресеку" Рузвелтову.

Из Старог двора су нам обећали да ће покушати да нађу начин како би се овај пролаз редовно одржавао.

- По налогу градоначелника, екипе ЈКП "Градска чистоћа" изашли су на терен, очистиле и средиле пролаз код Вуковог споменика иако он није у надлежности Града, него предузећа "Инфраструктура железнице Србије". Град ће, у сарадњи са надлежним предузећем покушати да нађе начин да се реши проблем одржавања овог подземног пролаза.

Нерешени имовинско-правни односи годинама су оправдање надлежнима да овај пролаз, па и сам плато око Вуковог споменика буде запуштен. За уређење овог дела који се налази на углу Булевара краља Александра и Рузвелтове, где дневно прође неколико хиљада људи, пре неколико година урађена је техничка документација и идејно решење. Али, мајстори никад нису дошли да поправе поломљене коцке, очисте графите и налепнице са надстрешница на подземним пролазима, јер извођач радова никад није изабран. Обнова је обећавана сваки пут када би грађани и медији подсетили надлежне на овај проблем, али конкретних потеза није било.

И сам монумент реформатора српског језика је у веома лошем стању, а његова реконструкција требало је да почне ове године. На бронзани кип наталожиле су се наслаге прљавштине и чађи, не само због неодржавања него и због фреквентне локације где дневно прође неколико хиљада аутомобила, комбија, аутобуса...

СРЕЂЕНО САМО ИСПОД ТЕРАЗИЈА

ОТКАД је почетком јуна, три месеца после почетка радова, уређен део подземног пролаза између Теразија и хотела "Бакан" неимари нису засукали рукаве ни у једном другом потходнику у срцу града!

Иако су крајем јануара градски оци обећавали да ће сви пролази коначно бити сређени, а летос и да после овог на ред долазе пролази у Нушићевој, затим код Палате "Албанија" и Игуманове палате, подземне пречице и даље изгледају оронуло. Из ЈП "Путеви Београда", међутим, најављују да је у плану да ускоро дана почне реконструкција пролаза у Нушићевој улици.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

ИМАМ ПЕТОРО ДЕЦЕ, ОСТАЈЕМ НА СВОМ ОГЊИШТУ: Отац рањеног Бобана - Албанци су јутрос наставили са провокацијама

СИН ми је добро, ушили су му рану али је још у болници. Иако је полиција ухапсила сву тројицу нападача, двојицу малолетника су пустили а оног старијег од 46 година су задржали. Страшно је то што су мог сина, који уопште није проблематичан, напали из чистог мира док је шетао пса.

04. 02. 2023. у 11:56

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

Коментари (2)

ЧЕТИРИ ГОДИНЕ НАКОН НЕСРЕЋЕ: Деа Ђурђевић поново у болници - Идем на операцију