ШАПИЋ ОТКРИО ПЛАНОВЕ ЗА ГСП: "Неће бити поскупљења карте још годину дана"

Новости онлајн

29. 09. 2022. у 21:23

ШАПИЋ је рекао да му није јасан разлог јучерашњег протеста представника комуналног система пред седницу Скупштине Града.

ШАПИЋ ОТКРИО ПЛАНОВЕ ЗА ГСП: Неће бити поскупљења карте још годину дана

Александар Шапић, Фото Беоинфо

- Да ли је протест организован зато што желим да сачувам новац Београђана, зато што сам рекао да возачи ГСП-а треба да имају веће плате и боље услове рада, или што не желим да дођемо у ситуацију као летос када је НИС ускратио нафту па аутобуси нису могли да изађу на улицу, зато што желимо да знамо шта тачно раде запослени у ГСП-у? - запитао је он.

Градоначелник се пита и да ли се протестује зато што више нема "озоњавања ваздуха" у аутобусима, консултантских услуга, што нема реклама које је неко неком, како је рекао, препродавао за десетоструко мању цену. 

Због тога су нам, како је оценио аутобуси изгледали као Микијев забавник, а да притом нисмо нешто посебно ни приходовали од тога и сличних ствари.

Нагласио је да се на јавни превоз у Београду годишње из градског буџета потроши 250 милиона евра.

КАКО ПОБОЉШАТИ НАПЛАТУ КАРАТА

Да бисмо дошли до тога да Београђани редовно плаћају карте, треба прво да се види како може да се побољша услуга јавног превоза, да се спрече разне малверзације у оквиру предузећа, да се рационализује рад. 

- Када Београђани буду видели да су линије фреквентније, да су аутобуси чистији, сређенији, да је услуга далеко квалитетнија, ја сам поптуно сигуран, можда сам утописта, тада ће, чак и без репресије, људи почети да плаћају у далеко већем броју него данас - очекује Шапић.

Поручио је и да јавни превоз неће поскупети сигурно годину дана. То, каже, сада није тема, већ  да се рационализацијом уштеди више десетина милиона евра. 

- Хајдемо да га поправимо и да смањимо одлив пара, то је као да је поскупео, што се тиче градске управе. Када грађани почну да плаћају, Град ће пратити тржиште - навео је он.

Најавио је и да ће сви аутобуси јавног превоза бити чистији и црвени. 

(РТС)

БОНУС ВИДЕО:

ТИТОВА ВИЛА ОД 50 МИЛИОНА ДОЛАРА: Погледајте како изгледа једна од најстаријих вила у Њујорку

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада

СКУПШТИНА Србије наставља данас расправу на посебној седници на којој је представљен Извештај о Косову и Метохији, а којој присуствује и председник Србије Александар Вучић.

03. 02. 2023. у 10:58 >> 18:38

ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

"ПОГЛЕДАЈТЕ С КАКВИМ ЛАЖОВИМА ИМАМО ПОСЛА" Вучић показао срамну фото-монтажу коју представници опозиције деле по друштвеним мрежама (ФОТО)

- ПОГЛЕДАЈТЕ са каквим болесним лажовима имамо посла, погледајте, поштовани грађани, чиме се баве и то већ 30 дана, рекао је председник Србије Александар Вучић, показујући јавности фото-монтажу фотографијe на којој се он наводно грли са Аљбином Куртијем, а коју је Срђан Миливојевић из ДС делио на друштвеним мрежама.

03. 02. 2023. у 14:22

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

ИЗМАСАКРИРАЛИ ДЕТЕ (11) НА ГРОБЉУ: Крвна освета - баба Вишња стигла из ЦГ и пратила га месецима, чак га је и мазила у крилу

СЛУЧАЈ из седамдесетих година прошлог века у Зеници остао је забележен као један од бруталнијих злочина у историји СФР Југославије.

02. 02. 2023. у 21:00

Коментари (1)

(УЖИВО) ДРУГИ ДАН СЕДНИЦЕ О КИМ: Вучић - Албанци никада нису били острашћени као сада