FRIŽIDER ZA SLADOLED NA TERAZIJAMA 5.000 EVRA: Stari grad raspisao konkurs za postavljanje tezgi

M. STANOJKOVIĆ

17. 05. 2021. u 15:53

FRIŽIDERI za sladoled na najfrekventijim tačkama u centru grada, na Terazijama, koštaće zakupce najmanje 600.000 dinara odnosno oko 5.000 evra godišnje.

ФРИЖИДЕР ЗА СЛАДОЛЕД НА ТЕРАЗИЈАМА 5.000 ЕВРА: Стари град расписао конкурс за постављање тезги

Večernje novosti

Stari grad raspisao je konkurs za zakup tezgi na ovoj opštini, a osim sladoledžija, najviše novca potom, moraće da izdvoje "kokičari" - oko pola miliona dinara.

Za narednih godinu dana zainteresovani zakupci moći će da se nadmeću na javnoj licitaciji za 14 konzervatora za sladoled, devet aparata za kokice, tri rotaciona stalka za prodaju štampe, tri tezge za prodaju svežeg i sušenog cveća, dva sanduka za čišćenje obuće, kao i vaga za merenje telesne težine.

SAHAT KULA NA KALEMEGDANU

PROŠLE nedelje izlicitirana su osam mesta za konzervatore za sladoled na Beogradskoj tvrđavi. Za mesta na Kalemegdanu plaćeno je za zakup od dve godine 2.150.000 dinara, koliko košta mesto kod Sahat kule.

Za razliku od frižidera na Beogradskoj tvrđavi gde je najniža licitirana cena milion dinara za godinu dana, iznos za nadmetanje za mesta za prodaju sladoleda je malo niži. Tako će prodavci sladoleda moći da biraju lokacije u zavisnosti od atraktivnijih do manje prometnih, što određuje cenu. Mesto na pešačkoj stazi duž Dunavskog keja staje 20.000 dinara, dok se sa promentijim lokacijama oko SRP "Milan Gale Muškatirović" cena penje na 60.000, 100.000, 300.000, pa sve do 600.000 dinara.

Beograđani i gosti prestonice kokice će moći da pazare na devet mesta na Starom gradu. Da bi mogli i u narednoj godini da budu na usluzi ljubiteljima kukuruzne poslastice zakupci će morati da "iskeširaju" početni iznos od najmanje 150.000 do pola miliona dinara.

Čistači cipela, kojima je poslednjih godina posao spao na najniže grane, da bi zadržali svoje parče asfalta, moraće plate na licitaciji oko 12.000 dinara, odnosno 100 evra. Isto toliko košta i vaga za merenje telesne težine u Knez Mihailovoj ulici.

Rok za dostavljanje ponuda je 22. maj, a javno nadmetanje obaviće se 29. maja u zgradi Opštine Stari grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri