ZAVRŠENI DORĆOLSKI BULEVARI I TROTOARI: Posle skoro dve godine majstori su konačno sve sredili na frekventnom prestoničkom pravcu

Š. Marović

10. 05. 2021. u 07:52

RADOVI na rekonstrukciji četiri dorćolska bulevara posle skoro dve godine od uvođenja izvođača u posao konačno su završeni! Ipak, kako bi se kompletan potez ulica Džordža Vašingtona, 27. marta, Kraljice Marije i Cara Dušana stavio ad akta, neimarima je preostalo finalno uređenje skvera na uglu Palmotićeve i Hilandarske ulice.

ЗАВРШЕНИ ДОРЋОЛСКИ БУЛЕВАРИ И ТРОТОАРИ: После скоро две године мајстори су коначно све средили на фреквентном престоничком правцу

Foto N. Skenderija

Posle bezbroj odlaganja, neispunjenih obećanja izvođača radova, problema sa virusom korona, ali i nedostatkom radne snage konačno je privedeno kraju uređenje prestoničkog "Skadra na Bojani", kako su građani prozvali radove na Dorćolu. Kompletan utisak kvare razbacani komadi materijala i šut koji još uvek nije odnešen sa novoizgrađenih trotoara, uverili su se reporteri "Novosti". Tako se duž Ulice cara Dušana još primećuju obrisi skorih radova, koji su stanovnicima ovog dela grada mesecima zadavali velike muke.

Izvođačima radova gradski čelnici pre mesec dana dali su krajnji rok da do 1. maja uklone sve nedostatke i poslože kocke na trotoarima, što su oni uz velike probleme i ispoštovali.

- Konačno se kretanje i saobraćaj odvija normalno, posle toliko preskakanja prepreka i nerviranja oko probijanja rokova - kaže za "Novosti" starija sugrađanka. - Utisak i dalje kvari šut koji se nalazi na pešačkim stazama i parking-mestima. Nadam se da će se i to što pre skloniti, ruglo je da tako stoji.

Najviše nedaća radnici su imali na deonici od Francuske do Tadeuša Košćuška, posebno na trotoarima duž ove frekventne saobraćajnice. Zbog toga su pešačke staze tokom zimskih meseci stajale nezavršene, a tek uz veliki pritisak gradske vlasti konačno su stavljene "pod konac". Izvođač se često pravdao time da veliki broj radnika premešta sa gradilišta na gradilište, pa ih je zato u Cara Dušana uvek nedovoljan broj.

Foto N. Skenderija

Tako je prvo završen kolovoz, potom je 8. marta konačno proradio i tramvajski saobraćaj, koji je pre nedelju dana već doživeo peh. Naime, tramvaj na liniji 2 izleteo je iz šina u Cara Dušana kod broja 37. Srećom, ova nezgoda završila se bez povređenih.

Rekonstrukcija četiri najvažnije dorćolske ulice krenula je 15. juna 2019. godine na potezu od Ruzveltove do Takovske ulice, a rok za završetak bio je 200 dana, odnosno do 20. decembar iste godine. Posle svih obećanja i probijenih limita, ulica je konačno privedena nameni.

SKVER PROBIO SVE ROKOVE

RADOVI na uređenju skvera na uglu Palmotićeve, Hilandarske i Džordža Vašingtona, ali i oni na uglu sa Dalmatinskom takođe su probili sve moguće rokove. Neimari i dalje slažu kocke na ovom prostoru, a obnova ovih urbanih džepova do kraja meseca trebalo da konačno bude završena.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna