BRAVO: Gimnazijalci iz Mladenovca pobednici nacionalnog takmičenja dostignuća "Ja Titan" (FOTO)

Novosti online

27. 04. 2021. u 21:35

UČENICI mladenovačke Gimnazije, Đorđe Petrović i Mateja Kuzmić, koji su činili tim „Brzi gonzales“, odneli su ubedljivu pobedu u finalu i osvojili fantastično prvo mesto na ovogodišnjem takmičenju u simulaciji „Titan 2021“.

БРАВО: Гимназијалци из Младеновца победници националног такмичења достигнућа Ја Титан (ФОТО)

Foto: Facebook

Na takmičenju je učestvovalo 90 srednjoškolaca podeljenih u 45 timova iz 14 srednjih škola iz 13 gradova Srbije.


Drugo mesto pripalo je takođe timu Gimnazije iz Mladenovca „M&A Company“, koji su činili Mladen Dimitrijević i Andrija Stojanović, dok su učenici Gimnazije iz Leskovca iz tima „Dim Economy“, Dimitrije Svilenković i Veljko Mitrović, osvojili treće mesto.
Među osam timova finalista našla su još dva tima Gimnazije Mladenovac: Lazar Vasiljev i Nikola Jovanović, koji su osvojili četvrto mesto, dok su Filip Oketić i Vukan Radošević zauzeli peto mesto.


Titan predstavlja interaktivnu kompjutersku simulaciju u kojoj se donose kritične ekonomske i menadžment odluke. Kroz simuliranu konkurentsku situaciju na tržištu, timovi srednjoškolaca stavljaju se u ulogu preduzeća koja donose određene poslovne odluke: određuju cene svojih proizvoda, nivo proizvodnje, budžete za marketing, istraživanje i razvoj i određuju koliko će da investiraju u proširenje kapaciteta.

Sve odluke se unose u onlajn računarski program koji, polazeći od ugrađenih parametara, formuliše izveštaje o stanju na tržištu i poziciju svakog od rivalskih timova‐preduzeća. Cilj ove simulacije je da se u okviru strateške kompjuterske igre ostvare najveći mogući profiti, prodaja i tržišno učešće, a da se sami učenici upoznaju sa principom funkcionisanja jedne kompanije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)