JEZIV PRIZOR: Sedam tona pilećih nogica istovarili u centar Surčina i pobegli

Š. Marović

23. 02. 2021. u 14:15

ЈЕЗИВ ПРИЗОР: Седам тона пилећих ногица истоварили у центар Сурчина и побегли

Foto privatna arhiva

NA području Donjeg polja i Vinogradske ulice, u samom centru Surčina, nesavesne osobe su u toku prošle nedelje napravile divlju deponiju, tako što su na tom prostoru bacile oko sedam tona smrznutih pilećih nogica!

Nesvakidašnji prizor prvo su primetili žitelji najmlađe beogradske opštine i odmah alarmirali nadležne, kako bi se potencijalno opasni otpad uklonilo.

Ekipe "Veterine" su po pozivu odmah očistile polovinu otpada, koji se nalazio nekoliko stotina metara od zgrade opštine, pijace i lovačkog doma! Brza intervencija, ali i to što su pileće nogice bile smrznute sprečila je širenje smrada na širem području. Žitelji Vinogradske u blizini divlje deponije žalili su se da je smrad bio nesnosan.

- Ovo što se desilo prošle nedelje ne pamti se na širem području Surčina - za "Novosti" priča predsednik Stevan Šuša.

- Građani koji žive u ovom delu uspeli su da zapišu registarske oznake kamiona koji je dovozio otpad, a mi smo ih prosedili policiji sa molbom da nam dostave kome ona pripadaju. Nakon toga ćemo reagovati, a "Veterini" je za odnošenje plaćeno blizu milion i po dinara. Sa organima reda ćemo videti ima li osnova za krivičnu prijavu.

DIVLJE DEPONIJE VELIKI PROBLEM

OPŠTINA Surčin godinama muči veliki problem sa divljim deponijama na svojoj teritoriji, a trenutno ih ih postoji više od dvadeset. Tako se jedna od najvećih nalazi u Jakovu, dugačka je preko tri kilometra, a procene su da ima oko tri hiljade kubika smeća, starog nameštaja i građevinskog materijala.

Kako "Novosti" nezvanično saznaju, u jednoj beogradskoj firmi tokom prethodne nedelje došlo je do kvara komora za hlađenje. Potom su oni sklopili dogovor sa drugom firmom da se pokvarene pileće nogice odvezu iz hangara, što su ovi uradili, a potom ih bacili na livade u centru Surčina. Tako je prostor na kome ranije nije bilo otpada preko noći postao novo smetlište.

Foto privatna arhiva

- Kako su nam građani ispričali, zatekli su vozilo koje je navodno istovaralo šut, a mnogi su se posvađali sa njima i tražili da napuste ovaj prostor - ističe Šuša.

- Nedopustivo je da se ovakve stvari dešavaju, zato tražimo da se uvedu mnogo strože kazne za sve koji rade nešto slično. Ovo je prava tempirana bomba i nešto neoprostivo u 21. veku. U blizini istovarenih pilećih nogica nalaze se porodične kuće, a smrad u Vinogradskoj ulici postao je nesnosan.

OPASNO Deo Vinogradske ulice, Foto: Printskrin

Preostale pileće nogice, odnosno više od tri tone, koje su se zbog lepog vremena skroz otopile, danas bi trebalo da budu uklonjene. Za taj posao opština Surčin je obezbedila bager utovarivač, dok će se za odnošenje koristiti kamioni "Veterine".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (11)

Veki

23.02.2021. 09:00

Surcinske firme koje rade realno, su najveci peraci novca, pa su ovi kobojagi angazovali takvu firmu da ne bi licno odgovarali. Premazani su svim bojama.Tu treba dovesti citav odred za sprecavanja kriminala.

acauros

23.02.2021. 13:03

To samo govori koliko smo retardiran narod. Vucicu kazne povecaj novcane a za ovakve prestupnike i zatvorske. Policiji veca ovlascenja a korumpirane policajce napolje.

Baki

23.02.2021. 15:51

Јефтиније би их изашло да су сваком пару ногица платили авионску карту до Индонезије.Успешно коорднисана акција.Нит' орао нит' копао милионче бам..Као да багер иде на ракетно гориво а да њиме управља стручњак за нуклеарну физику стално запослен у NASA.

Nenad

23.02.2021. 16:46

Milion i po dinara za odnosenje oko 7 tona otpada? Naravno da treba kazniti odgovorne za bacanje otpada jer svuda nicu divlje deponije ali takodje smatram da se ovde neko dobro "ugradio"

Djordje

23.02.2021. 17:11

Pisete vise o pilecim nogicama nego o tome ko je odgovoran i jako ce se pronaci?! Kolike kazne slede za to? I zasto policija nije odmah reagovala ako su se gradjani svadjali s tim koji je izbacivao iz kamiona smrznutu piletinu!? Kao da zaboravljate da je vas posao medija i da su ovo osnovna pitanja koji bi jedan medij trebao da uputi na odgovatajuce mesto?! Ne treba gradjani da jure da se biju i svadjaju to je posao komunalne policije!