LABORANTU ZABRANJEN RAD S DECOM: Posle incidenta i prijave za loše pruženu uslugu u Domu zdravlja Sopot

S. V.

22. 02. 2021. u 06:47

ЛАБОРАНТУ ЗАБРАЊЕН РАД С ДЕЦОМ: После инцидента и пријаве за лоше пружену услугу у Дому здравља Сопот

Foto Privatna arhiva

LABORANT S. K. iz Doma zdravlja Sopot, koji je je prijavljen da je 1. februara bio grub prema dvoipogodišnjem dečaku I. S. tokom vađenja krvi, dobio je zabranu rada sa decom.

Kako je za "Novosti" potvrdio direktor DZ Sopot dr Bogdan Koroman, laborantu će biti uručeno upozorenje na postojanje razloga o raskidu ugovora o radu. Prema njegovim rečima, prijavljeni medicinski tehničar i dalje radi u DZ Sopot, ali je premešten u kovid-ambulantu, prema ranijem rasporedu.

PRAVO

ŽALBE Na već pomenuto upozorenje o prekidu rada koje će laborant DZ dobiti, moći će da uloži žalbu u roku od osam dana. Na osnovu toga, biće doneta konačna odluka o njegovom sankcionisanju, koja može biti trajna suspenzija u radu sa decom, novčana kazna ili raskid ugovora.

Ovo je epilog incidenta koji se dogodio prvog februarskog dana, kada je mališan u pratnji majke došao u laboratoriju Doma zdravlja kako bi izvadio krv za dalju analizu, jer se dva dana pre toga nije osećao dobro.

Foto Tanjug

Kako je na društvenim mrežama napisala dečakova majka T. S., laborant je bio neprijatan prema njoj i vređao je, dok je detetu, koje je plakalo kad je videlo iglu, vukao i stezao ručicu. Žena je odmah posle neprijatne situacije napisala prijavu direktoru, koji je slučaj prosledio internoj komisiji na dalje odlučivanje.

- Komisija DZ Sopot utvrdila je da je laborant prekršio kodeks ponašanja naše zdravstvene ustanove, jer se detetu obraćao povišenim tonom i stezao mu ruku - objašnjava za naš list dr Koroman.

- Nije moguće dokazati da li ga je udarao i psovao, kako je navela dečakova majka u prijavi.

Na osnovu toga, donesena je odluka o suspenziji u radu sa decom, a dobiće i upozorenje na postojanje razloga o otkazu. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)