12 MILIONA ZA POPRAVKU KLUPA: Ukradeno 1.500 sadnica iz gradskih cvetnjaka

J.D.

03. 02. 2021. u 16:40

TOKOM prošle godine JKP "Zelenilo Beograd" izdvojilo je skoro 12 miliona za popravku klupica u parkovima, klackalica i obnovu tek sređenih zelenih površina

12 МИЛИОНА ЗА ПОПРАВКУ КЛУПА: Украдено 1.500 садница из градских цветњака

Foto P. Milošević

Ukradeno je 13 klupa, oštećeno 120 lajsni i polomljeno 25 nosača klupa. Stradalo je i oko 50 sportskih i dečjih rekvizita, koji su postavljeni za rekreaciju građana i zabavu mališana.

Krađe nisu zaobišle ni sadnice drveća pa je tako ukradeno 32 stabala, polomljeno ili na neki način oštećeno 57, a bespravno isečeno čak 140 stabala. Ukradeno je ili oštećeno oko 1.500 komada rasada cveća, šiblja, ruža i žive ograde.

- Nesavesni sugrađani najčešće sa zelenih površina čupaju i odnose sadnice sezonskog cveća iz cvetnjaka i sa zelenih zidova u gradu - objašnjavaju za "Novosti"nadležni iz "Zelenila". - Nadamo se da ćemo svi zajedno raditi na promeni svesti pojedinaca i smanjenju uništavanja javnih zelenih površina u gradu, kako bi umesto popravke postojećeg mobilijara, sredstva, vreme i energiju upotrebili za poboljšanje kvaliteta uslova u kojima žive građani Beograda, zbog čega apelujemo na sve građane da se odgovorno ponašaju i čuvaju svoj grad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!