PROŠLE GODINE 1.200 KONTROLA: Prosvetna inspekcija redovno obilazi vrtiće i škole u Beogradu

B.B.

23. 01. 2021. u 11:46

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ 1.200 КОНТРОЛА: Просветна инспекција редовно обилази вртиће и школе у Београду

Foto GU u Kraljevu

TOKOM prošle godine, prosvetna inspekcija je obavila 1.200 redovnih kontrola u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, kaže Slavko Gak, sekretar za obrazovanje.

Nemio događaj u vrtiću "Zamak", otvorio je pitanje kontrole rada obrazovnih ustanova. Prosvetna inspeckija, u sklopu svoje nadležnosti, ima redovan obilazak obdaništa i škola. Na svaku prijavu roditelja i zaposlenih, na teren se izlazi u roku od 24 sata. Ono što predstavlja problem je, što u redovnim kontrolama inspektori imaju obavezu da najave posetu.

- Tako dolazi do zloupotreba. Kada se najavi poseta prosvtene inspkcije, sve se sredi da bude po zakonu, a kada prođe nastavlja se po starom - kaže Gak. - Kada je u pitanju vrtić "Zamak", od početka rada 2018. godine, nismo imali nijednu prijavu ni roditelja, niti nekog od zaposlenih. Užasavajući snimak se prvo pojavio u medijima, pre nego što se bilo ko obratio sekretarijatu i inspekciji. Nedopustivo je takvo ponašanje prema deci. Zalagaću se da svi odgvorni budu najstrožije kažnjeni i da se ovakve scene više ne ponavljaju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)