SKUPLJA SE POMOĆ ZA LEČENJE MINJE MATIĆ: Humanitarni bazar na košarkaškim terenima u naselju Stepa Stepanović

G. N.

06. 11. 2020. u 21:11

NA košarkaškom terenu u ulici Generala Štefanika, u naselju Stepa Stepanović, u nedelju od 12 do 16 sati održaće se humanitarni bazar. Sav prihod biće preusmeren za lečenje jednogodišnje Minje Matić, koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

СКУПЉА СЕ ПОМОЋ ЗА ЛЕЧЕЊЕ МИЊЕ МАТИЋ: Хуманитарни базар на кошаркашким теренима у насељу Степа Степановић

Foto: Fondacija "Budi human"

       Uz poštovanje svih epidemioloških mera, na bazaru će se prodavati poslastice i gurmanluci, rukotvorine, umetnine, a za zabavu najmlađih će se pobrinuti animatorske trupe. Za posetioce će biti obezbeđene maske i sredstva za dezinfekciju ruku. Vaučeri za razne proizvode i usluge će se do bazara prodavati i na Instagram stranici @humanitarnibazarstepa.

Oni koji nisu u prilici da dođu, mogu pomoći slanjem SMS poruke "845" na broj 3030. Takođe, moguće je novac usmeriti uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90 i uplatom na devizni račun: 160600000073283743.

Za lečenje male Minje u SAD potrebno je prikupiti 2,4 miliona dolara. Reč je o bolesti usled koje atrofiraju najpre velike grupe mišića, a zatim i mišići potrebni za disanje, gutanje i druge osnovne životne radnje, čime se postepeno gube životne funkcije. Većina dece koja ima ovu bolest ne doživi drugi rođendan.      

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna