KLIZALIŠTE OD OKTOBRA: Ledena dvorana Pionir rekonstruisana prvi put posle više od četiri decenije

J. Gočanin

29. 09. 2020. u 09:12

КЛИЗАЛИШТЕ ОД ОКТОБРА: Ледена дворана Пионир реконструисана први пут после више од четири деценије

Beograđani uvek rado posećuju klizalište

U NOVOM sjaju ledena dvorana "Pionir" spremna je za otvaranje ovogodišnje sezone, koja će početi prvih dana oktobra.

Prvi put od izgradnje, nakon 42 godine postojanja, ova hala je renovirana. Radovi na rekonstrukciji započeti su tokom maja, odnosno odmah po završetku prošle sezone.

- Nabavljena je i ugrađena profesionalna ograda oko ledene površine koja ispunjava sve standarde za organizaciju takmičenja najvišeg nivoa - kažu, za "Novosti", u Sportskom centru "Tašmajdan". - Stavljena je nova mašina za obradu leda, kao i čileri, što omogućava formiranje stabilnijeg leda uz smanjenu potrošnju i uštedu električne energije. Skoro duplo je povećan broj svlačionica, ugrađeni su novi ekonomati i ostave, ali povećan je i broj tuševa i toaleta. Takođe, zamenjene su stolice na tribinskom delu i otvoren je novi prolaz - direktno iz svlačionica na ledenu površinu.

Prema rečima sagovornika, blagajna je sada unutra, a sportiste, kao i rekreativce dočekaće i novi segmenti rasvete.

Tokom prethodnih dana počeli su sa hlađenjem vazduha, pušteni su sistemi za obaranje temperature u samoj hali. U toku je i hlađenje piste, kao i formiranje ledene površine.

Rekonstrukcijom ledene dvorane suštinski su razdvojeni sportski blok od rekreative i drugih sadržaja.

- Nova hala će svakako značiti svima, ali naročito hokejašima, brzoklizačima i klizačima, kao i sportskim savezima - govore u SC "Tašmajdan".

Kraj sezone će biti, kao i inače, 30. aprila, ukoliko to epidemiološka situacija u zemlji dozvoli.

BESPLATNO

TRADICIONALNO, prvog dana u novoj sezoni SC "Tašmajdan" daje besplatan ulaz za rekreativno klizanje. Takođe, i ove godine za najmlađe posetioce će biti organizovane škole klizanja i hokeja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)