ASFALT PODIGNUT, VOZAČI SE DOVIJAJU: Prostor za ostavljanje kola u zoniranom delu Palmotićeve ulice u lošem stanju

S. B. MILOŠEVIĆ

15. 09. 2020. u 15:21

VOZAČI koji ostavljaju automobile u delu Palmotićeve ulice moraju da se dovijaju na razne načine.

АСФАЛТ ПОДИГНУТ, ВОЗАЧИ СЕ ДОВИЈАЈУ: Простор за остављање кола у зонираном делу Палмотићеве улице у лошем стању

Foto: Novosti

Oko stabala, asfalt se podigao, mladice su počele da rastu pa to predstavlja problem u ovoj zoniranoj saobraćajnici, gde se naplaćuje ostavljanje vozila. Problem imaju i stanari sa mesečnom pretplatnom kartom, kao i sugrađani koji povremeno tu parkiraju svoje četvorotočkaše.

Duž ove saobraćajnice u centru grada, sa obe strane, iscrtana su parking-mesta. Korenje je podiglo asfalt, pa sugrađani sa nižim vozilima ne mogu ni da se parkiraju na neka mesta. Ima i mesta gde se nasred trotoara nalazi panj, koji je toliko visok da vozilo ne može preko njega, pa sugrađani automobile regularno parkiraju do njega. Zanimljivo je i to da na svim mestima gde je stablo, iza drveta postoji parking-mesto gde su ostavljeni "smart" automobili, koji uredno plaćaju parkiranje. U donjem delu Palmotićeve, izdanci oko drveta su visoki i metar. Vozila jedva uspevaju tu da stanu, uz obavezan izlazak suvozača pre toga.

"Novosti" su pokušale da saznaju ko je zadužen za održavanje parking-mesta u gradu. Iz "Parking servisa" nismo dobili odgovor. Zatim smo se obratili Sekretarijatu za komunalne i stambene poslove:

- Povodom pitanja u vezi sa održavanjem parking-prostora u Palmotićevoj ulici, obaveštavamo vas da Sekretarijat za saobraćaj obavlja poslove obezbeđenja uslova za obavljanje komunalne delatnosti održavanja i korišćenja javnih prostora za parkiranje, odnosno obavlja nadzor nad radom javnih preduzeća koja održavaju opštinske puteve, ulice u naselju i državne puteve na teritoriji grada i održavanja javnih prostora za parkiranje - rekli su u Sekretarijatu.

Dobili smo odgovor i da je u nadležnosti JKP "Zelenilo Beograd" održavanje drvoreda u Palmotićevoj.

Foto: Novosti

- Kako bi se predmetno parkiralište u potpunosti privelo nameni, potrebno je da JKP "Zelenilo Beograd" definiše radnje koje je treba izvršiti na korenom sistemu. Po preduzetim merama, Sekretarijat za saobraćaj bi u okviru tehničkog regulisanja izvršio redefinisanje položaja i broja parking-mesta, posle čega bi se pristupilo građevinskoj intervenciji na trotoaru - navode iz Sekretarijata.

Ipak, ko od komunalnih preduzeća je tačno zadužen za parking-mesta u Palmotićevoj, ostalo je nejasno. Kao ni zašto niko ovaj problem godinama ne sanira.

SREĐUJU DRVORED

MESTA na kojima se nalaze panjevi u Palmotićevoj ulici su sadna mesta i nisu predviđena za parkiranje automobila - kažu u JKP "Zelenilo Beograd". - Preduzeće na tim mestima ima u planu vađenje panjeva i sadnju novih sadnica u skladu sa dinamikom poslova na održavanju javnih zelenih površina. Sama parking-mesta u Palmotićevoj ulici ne održava JKP "Zelenilo Beograd". Seča izbojaka i zaperaka na drvorednim stablima u ovoj ulici će biti izvršena u periodu od narednih mesec dana - naveli su u "Zelenilu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna