NAJBOLJE IZ SRBIJE: Sajam tradicionalne hrane i vina otvoren na Sava promenadi

B. B.

06. 09. 2020. u 07:25

LjUBITELjI dobrog zalogaja i kapljice okupili su se juče na Sava promenadi, gde je otvoren Sajam tradicionalne hrane i vina.

НАЈБОЉЕ ИЗ СРБИЈЕ: Сајам традиционалне хране и вина отворен на Сава променади

Foto: Tanjug

Manifestaciju, na kojoj je svoje proizvode predstavilo više od sedamdeset izlagača iz Srbije i regiona, otvorio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika.

- Ovo je prva organizovana manifestacija, a biće ih još tokom jeseni - rekao je Vesić. - Moramo da naučimo da živimo s virusom, bez obzira na epidemiološke mere, i da nastavimo da radimo i da se razvijamo. Ovakve manifestacije su prilika za naše proizvođače da pokažu šta imaju, da budu njihov izlog i da mogu da prodaju svoju robu. Nema veće simbolike nego kada se nešto što je tradicija održava u novom delu grada.

Foto: Tanjug

Kao i prošle godine, dodeljene su nagrade za najbrendove u šesnaest kategorija po mišljenju medijskog žirija. Zamenik gradonačelnika, u ime Grada primio je plaketu za doprinos razvoju festivalskog turizma.

Foto: Tanjug

PRISUTNI I GOSTI IZ REGIONA


Kratak program izveo je KUD "Abrašević", koje obeležava 115 godina postojanja. U ime organizatora, udruženja "Centar spektar", obratila se Nadežda Tonić, koja je precizirala da osim domaćih proizvođača, na sajmu učestvuju i gosti iz regiona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina