POSLE PISANJA "NOVOSTI": Nema više ambrozije kod Doma zdravlja u Zemunu

A. V. V.

04. 09. 2020. u 09:13

AMBROZIJA koja je preplavila poljanu ispred Doma zdravlja u Ulici Rada Končara broj 46 u Zemunu, u potpunosti je uklonjena.

ПОСЛЕ ПИСАЊА НОВОСТИ: Нема више амброзије код Дома здравља у Земуну

Foto: GO Zemun

Posle objavljivanja informacije sa fotografijom u "Novostima" pre dva dana, nadležna opštinska komunalna inspekcija uputila je usmeni nalog DZ Zemun da opasnu biljku pokosi. Alergični Zemunci su posle nedelja teškog disanja, kijanja i duvanja nosa konačno juče odahnuli.

Kako su za naš list rekli u Opštini Zemun, opštinski komunalni inspektor izašao je odmah na teren u sredu, 2. septembra, i utvrdio da je reč o komunalnom prekršaju.

- Posle obavljenog inpekcijskog nadzora, izdao je usmeni nalog Domu zdravlja Zemun za hitno preduzimanje mera na otklanjanju nezakonitosti. U postupku kontrolnog inspekcijskog nadzora, u četvrtak, 3. septembra, inspektor je konstatovao da je "nadzirani subjekat" preduzeo mere na uređenju preostalog dela građevinske parcele - rekli su za naš list iz ove opštine.

Stabljike ambrozije obujmile su parcelu ispred ustanove zdravlja, na šta je naš list skrenuo pažnju. Stanovnici ovog dela Zemuna nedeljama su se borili sa dosadnim alergijskim reakcijama na ovu opasnu korovsku biljku.

Foto: M. Anđela

Pre uklanjanja

Stabljike su prerasle nivo žbuna, a ambrozija je procvetala i polenova zrna širila su se po čitavom naselju. I ne samo to, dvorište Doma zdravlja zbog nemara nadležnih službi bilo je nedopustivo zanemareno.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri