KUKURUZ PLIVAO U FEKALIJAMA: Sanirana kanalizaciona cev u Padinskoj skeli (FOTO)

S. VIDAČKOVIĆ

12. 08. 2020. u 09:22

KANALIZACIONA cev koja je pre nekoliko dana pukla u Padinskoj skeli, u okviru kompleksa Poljoprivredne korporacije Beograd, usled čega su fekalije poplavile oko 10 hektara njive pod kukuruzom, u utorak je konačno popravljena.

КУКУРУЗ ПЛИВАО У ФЕКАЛИЈАМА: Санирана канализациона цев у Падинској скели (ФОТО)

Foto: Facebook

Kako je saopšteno iz PKB, preduzete su sve neophodne mere za otklanjanje posledica nastalih iznenadnim pucanjem cevi. Prema rečima Zorana Jankovića iz Udruženja "Eko Pančevački rit", havarija se dogodila još 3. avgusta, ali su građani tek u petak prijavili kvar, kada su shvatili odakle danima dopire nesnosan smrad. Brzom intervencijom nadležnih, sprečen je ekološki incident.


- Na oko 500 metara od fekalnog kolektora naselja Padinska skela, preduzeća "Imlek", "Frikom", "Al Dahra" i PKB, pre desetak dana pukla je betonska cev - objašnjava Janković. - Parcela "Al Dahre" veličine oko 10 hektara na kojoj je posađen kukuruz danima je plivala u fekalijama. Kako bi ublažili moguću ekološku katastrofu, nadležni iz PKB su prošlog vikenda iskopali kanal od mesta pucanja cevi do kanala Vizelj. Tako su usmerili fekalnu vodu u Vizelj, a kada je cev popravljena, fekalne vode su ponovo vraćene u svoj stari tok i izlivaju se u Dunav. Sa celim slučajem upoznata je i vodoprivredna inspekcija.

Foto: Facebook

 


Na ovaj način, kaže Janković, izbegnut je mogući i izvesni pomor riba, ptica i ostalih živih bića koja su tu nastanjena. Iz PKB je rečeno da je angažovan izvođač za sanaciju kvara, kako bi radovi bili okončani "u najskorije vreme".


- Angažovan je adekvatan izvođač koji je identifikovao mesta na kojima je došlo do pucanja cevi i započeto je isušivanje terena u delu trase kanalizacione cevi - navodi se u saopštenju.

 TRAŽE ANALIZU


PREDSTAVNICI Udruženja "Eko Pančevački rit" rekli su nam da su poslali zahtev kompaniji "Al Dahra" da uzorke kukuruza, koji je bio poplavljen fekalnim vodama, pošalju na analizu. Ispitivanjem će se utvrditi da li su otpadne materije delovale na kukuruz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri