OBNOVLJENI "TAŠ" DOČEKAO KUPAČE: Ako vam se ide na bazen, moraćete da stanete u red (FOTO)

S. B. MILOŠEVIĆ

01. 08. 2020. u 23:56

NA radost Palilulaca, ali i svih Beograđana, otvoren je obnovljeni bazen na "Tašmajdanu".

ОБНОВЉЕНИ ТАШ ДОЧЕКАО КУПАЧЕ: Ако вам се иде на базен, мораћете да станете у ред (ФОТО)

Foto V. Danilov

Brčkanje u centru grada počelo je već u 10 časova, a red za ulazak na kupalište napravio se još pre otvaranja. Zbog poštovanje svih epidemioloških mera, bazen prima samo 350 posetilaca.

Merenje temperature pri ulazu na kupalište, prolazak kroz dezobarijeru i obavezna dezinfekcija ruku su ono kroz šta svi posetioci moraju da prođu. Razmak od 1,5 metara poštuje se i kada je reč o baštenskim stolovima, ali i ležaljkama. I dok je u godinama pre pojave virusa korona "Taš" primao i do 2.500 ljudi, sada može da uđe samo 350. A već u prvom satu, na bazen je došlo 220 kupača. Oni koji su poranili, zauzeli su i neku od 112 ležaljki, koliko ih je postavljeno, jer je njihov broj zbog poštovanja distance morao biti smanjen za polovinu.

CENE KARATA

CENA dnevne karte je 350 dinara. Ulaz za decu od dve do deset godina je 150 dinara, dok se za mališane do dve godine karta ne plaća. Popodnevna karta je 250 dinara, odnosno za period od 15 do 19 sati. Noćno kupanje je 400 dinara.

- Želeli smo da rekonstrukciju bazena, koju smo započeli u martu pre pojave virusa, završimo do avgusta. U tome smo i uspeli. Danas sa zadovoljstvom primamo kupače u novom okruženju - navode u upravi "Tašmajdana", i podsećaju da o kupačima brine spasilačka služba, obezbeđenje, i da im je dostupna i ambulanta.

Iako je novo korito bazena u potpunosti belo, voda zbog refleksije ima azurno plavu boju. Ugrađena je i nova rasveta, pa noćno kupanje predstavlja užitak. Skakaonica nema, a dubina bazena je s jedne starne smanjena sa četiri na dva metra, pa je sada lakše i zagrevanje vode.

Foto V. Danilov

Posetioci su poštovali držanje distance

Novim izgledom bazena oduševljena je Aleksandra Janjić, majka petogodišnjih blizanaca Nikole i Andreja.

- Voda je čista i topla, bazen je baš lepo uređen. Sve odlično izgleda. Zaposleni brinu o epidemiološkim merama i to mi je vrlo bitno. Deci fali brčkanje - navodi ova Beograđanka.

Foto V. Danilov

Merenje temperature je obavezno

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU

MALA Lena (2) molila je mamu Jelenu J. da je umesto u vrtić vodi na Adu, pa je mama odlučila da dođu na novootvoreni bazen na "Tašu".

- Zbog nje mi je bitno da je voda čista i da se vodi računa o bezbednosti. Ona uživa u vodi i neće biti lako da je odvedem kući - kaže kroz osmeh Jelena J.

 

Foto V. Danilov

Deca su bila željna brčkanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!