OBNOVLjENI TAŠ DOČEKAO KUPAČE: Ako vam se ide na bazen, moraćete da stanete u red (FOTO)

S. B. MILOŠEVIĆ

subota, 01. 08. 2020. u 23:56

ОБНОВЉЕНИ ТАШ ДОЧЕКАО КУПАЧЕ: Ако вам се иде на базен, мораћете да станете у ред (ФОТО)

Foto V. Danilov

NA radost Palilulaca, ali i svih Beograđana, otvoren je obnovljeni bazen na "Tašmajdanu".

Brčkanje u centru grada počelo je već u 10 časova, a red za ulazak na kupalište napravio se još pre otvaranja. Zbog poštovanje svih epidemioloških mera, bazen prima samo 350 posetilaca.

Merenje temperature pri ulazu na kupalište, prolazak kroz dezobarijeru i obavezna dezinfekcija ruku su ono kroz šta svi posetioci moraju da prođu. Razmak od 1,5 metara poštuje se i kada je reč o baštenskim stolovima, ali i ležaljkama. I dok je u godinama pre pojave virusa korona "Taš" primao i do 2.500 ljudi, sada može da uđe samo 350. A već u prvom satu, na bazen je došlo 220 kupača. Oni koji su poranili, zauzeli su i neku od 112 ležaljki, koliko ih je postavljeno, jer je njihov broj zbog poštovanja distance morao biti smanjen za polovinu.

CENE KARATA

CENA dnevne karte je 350 dinara. Ulaz za decu od dve do deset godina je 150 dinara, dok se za mališane do dve godine karta ne plaća. Popodnevna karta je 250 dinara, odnosno za period od 15 do 19 sati. Noćno kupanje je 400 dinara.

- Želeli smo da rekonstrukciju bazena, koju smo započeli u martu pre pojave virusa, završimo do avgusta. U tome smo i uspeli. Danas sa zadovoljstvom primamo kupače u novom okruženju - navode u upravi "Tašmajdana", i podsećaju da o kupačima brine spasilačka služba, obezbeđenje, i da im je dostupna i ambulanta.

Iako je novo korito bazena u potpunosti belo, voda zbog refleksije ima azurno plavu boju. Ugrađena je i nova rasveta, pa noćno kupanje predstavlja užitak. Skakaonica nema, a dubina bazena je s jedne starne smanjena sa četiri na dva metra, pa je sada lakše i zagrevanje vode.

Foto V. Danilov

Posetioci su poštovali držanje distance

Novim izgledom bazena oduševljena je Aleksandra Janjić, majka petogodišnjih blizanaca Nikole i Andreja.

- Voda je čista i topla, bazen je baš lepo uređen. Sve odlično izgleda. Zaposleni brinu o epidemiološkim merama i to mi je vrlo bitno. Deci fali brčkanje - navodi ova Beograđanka.

Foto V. Danilov

Merenje temperature je obavezno

BEZBEDNOST NA PRVOM MESTU

MALA Lena (2) molila je mamu Jelenu J. da je umesto u vrtić vodi na Adu, pa je mama odlučila da dođu na novootvoreni bazen na "Tašu".

- Zbog nje mi je bitno da je voda čista i da se vodi računa o bezbednosti. Ona uživa u vodi i neće biti lako da je odvedem kući - kaže kroz osmeh Jelena J.

 

Foto V. Danilov

Deca su bila željna brčkanja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

Bg Dex 1970

02.08.2020. 05:57

Ne valja to nikako. Virus koji se lako prenosi kapljično, stiže lako do čoveka ako ste sa zaraženom osobom u bazenu. Kada uđete u hlorisanu vodu mnogo više se iritiraju oči, nos i tako sluz se izlučuje. Da ne spominjem mokrenje u samom bazenu.. Neko bi rekao da se ta voda konstantno filtrira i prečišćava, ali nemoguće je prosto postići da se ovolika količina vode pročisti za samo par minuta, a da pri tom niko od posetioca nije ušao u bazen. Prečišćavanje vode u bazenu traje satima. Kada se uđe u vodu tu distanca uopšte više nije bitna. Razmišljajte logički. Struka isto apeluje da se ne ide na bazene.

knockknock

02.08.2020. 15:46

@Bg Dex 1970 - Bg Dex, nije to tako baš... Tripuješ Virus ne preživljava van tela dugo!!! To su dokazali nemci, znači praktično za taj virus je potrebno da neko ima koronu na bazenu i blagu temperaturu. Pa ostali da piju vodu iz bazena, što niko ne radi. tuš posle bazena u pranje ruka su dovoljni.

Bg Dex 1970

02.08.2020. 16:53

@knockknock - Ne moraš da piješ vodu, dovoljno je da je ušmrkneš, jer tebi u nosu ostanu kapljice vode koje ćeš ušmrknuti, a ako ne ti onda neko drugi ili neko dete. Kao drugo, dokazano je da ne moraš nikakve simptome da imaš da bi imao virus. To su asimptomatični nosioci virusa KOVID 19.Možda si ti, možda sam ja. Nismo svesni opasnosti, jer malobrojni kao ti šire dezinformacije kao ta da virus ne živi dugo van našeg organizma. Govorimo o kapljičnoj infekciji, čijim bakterijama je prirodno stanište plazmičnog, tekućeg, sluzavog, kapljičnog, vodenog, tečnog.... karaktera, te samim tim duže opstaje u takvom okruženju.

Sara

02.08.2020. 23:21

Super jedva cekam!! Komentari su grozni.. meseci izolacije. Ovo je državni bazen gde se pozivaju građani od najodgovornijih lica u zemljo da dodju... Pa klima u supermarketu ili gradskom prevozu prenosi koronu, ja sam imala koronu i nisam nista osetila da bih znala bez testa. Dal si bio kod doktora Bg Deks? Dal razumes da ce decenijama da postoji ova korona koja evoluira vremenom Inbreding stvara depresiju, jezik je širi od vilice i zato se teško diše inače, nos je devijantan i takođe otežava disanje, pluća takođe... to je najveća kritična grupa ispod 60 godina. Nažalost ako ne izlazimo,kako da stvorimo dobit društvenu koja će sutra lečit ljude decenijama od korone. Ja mislim da je ovo kao sida,odgovor prirode na čovekovo ponasanje. Planeta zemlja kaze svima nama, da nema više bludnog seksualnog osnosa niti incesta. Ljudsko biće nije stvoreno za takav zivot!