VELETRŽNICA I "BUVLJAK" deliće ulica: Pripremljene izmene PDP za deo privredne zone "auto-put" u okviru Bloka 53

M. S.

29. 07. 2020. u 12:50

VELETRŽNICA Beograd dodatno će proširiti svoj kompleks.

ВЕЛЕТРЖНИЦА И БУВЉАК делиће улица: Припремљене измене ПДП за део привредне зоне ауто-пут у оквиру Блока 53

Foto P. Milošević

Odbornici Skupštine grada sutra bi trebalo da usvoje izmenu plana detaljne regulacije za područje privredne zone "Auto-put" u okviru Bloka 53, kojom bi to bilo omogućeno, a namera je proširenje komunalnih površina za izgradnju dodatnih sadržaja "Veletržnice".

Kako se navodi u izmeni PDR za Blokove 42 i 48 u okviru Bloka 53, cilj izrade plana je proširenje komunalnih površina, podizanje nivoa urbaniteta ove komunalne celine, kao i opremanje infrastrukturom.
Kako za "Novosti" objašnjava Marko Stojčić, gradski urbanista, Veletržnica treba da postane nacionalna i treba joj veća površina.

PLASIRANjE ROBE

VELETRŽNICA se trenutno nalazi u vlasništvu Grada i prostire se na 17 hektara. Kako je ranije najavljeno, ideja je da Grad sa državom napravi nacionalnu veletržnicu. S tim u vezi, definisaće se proširenje i izgradnja novih hala, kako bi postala mesto za plasman poljoprivrednih proizvoda iz Beograda u druge zemlje.

- Zbog toga se i radi izmene, biće potrebno više prostora. Suština je da "Buvljak" i Veletržnica budu jedna celina, a deliće ih samo ulica, saobraćajnica T6 - navodi Stojčić.

Foto arhiva

U martu ove godine, na Skupštini grada usvojen je PDR za blok između Ulica Marka Čelebonovića, saobraćajnice T6, novoprojektovane saobraćajnice u privrednoj zoni "Auto-put", na osnovu kog bi se "Otvoreni tržni centar" ili popularni "buvljak" preselio na novu adresu na Bežanijskoj kosi. Uporedo sa ovim planovima radiće se i na idejnom rešenju, a očekuje se, da ove godine budu usvojeni planovi a da sledeće godine počne izgradnja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)