ZMIJA U PREŠEVSKOJ: Belouška ušetala u kuću na Zvezdari

Š. M. - I. B.

28. 07. 2020. u 09:09

BRAČNI par Nikola i Ljiljana Vujanović pronašli su juče oko 11.30 zmiju beloušku, dugačku više od metra, u spavaćoj sobi svog doma u Preševskoj ulici 28 na Zvezdari.

ЗМИЈА У ПРЕШЕВСКОЈ: Белоушка ушетала у кућу на Звездари

N. Skenderija

Prekoputa njihove kuće nalazi se zarasla zelena površina, odakle je najverovatnije ovaj neobičan gost dopuzao.

Kako za "Novosti" priča Nikola Vujanović, dok je razgovarao telefonom s prijateljem, slučajno je u spavaćoj sobi kod ormara zapazio zmiju.

- Ulazeći u prostoriju mahinalno sam se okrenuo ka garderoberu i nisam mogao da verujem u šta gledam, u zmiju dužu od metra - kaže domaćin. - Najverovatnije je ušla kroz ulazna vrata, iako se na njima nalazi komarnik. Prvo sam je nagazio da bih je ošamutio i izneo u dvorište, gde sam je usmrtio.

N. Skenderija

T

Nakon neprijatne situacije, Vujanović je zmiju bacio u kontejner, pošto su nadležni na njihove pozive ostali nemi. Naši domaćini ističu da se slični slučajevi nisu dešavali ranije, a da je belouška najverovatnije izmilela iz obližnje zapuštene šume na uglu Preševske i Velimira Rajića, prešla ulicu i ušla u kuću.

Reporteri "Novosti" juče su se uverili da je površina koja se nalazi pored porodilišta na Zvezdari obrasla travom, šibljem i visokim rastinjem. Ograđena je žicom koja je gotovo zarđala, tako da je bilo kakav pristup nemoguć.

- Taj prostor nalazi se u sklopu vojnog objekta u kom su nekada živeli izbeglice i raseljeni - kaže Ljiljana Vujanović. - Već osam godina objekat je napušten, a niko od nadležnih nijednom nije uredio ovu neuslovnu površinu. I dok je ovde bilo stanara, sve je sporadično i retko uređivano. Pre dve godine obratila sam se Komunalnoj inspekciji Opštine Zvezdara, koja je rekla da nije nadležna i uputila me na Ministarstvo odbrane.

N. Skenderija

 

Zgrada koja pripada Vojsci potpuno je oronula, i doskora je na njoj stajalo upozorenje da je moguće obrušavanje fasade. Godinama se na ovoj lokaciji niko nije pojavio, tako da je i plac od oko 1.000 kvadrata, na samo tri kilometra od centra prestonice, ostao zapušten, bez naznaka o nekom skorijem uređenju.

ODGOVORI

POSLE "ulova" zmije, Vujanovići su prvo pozvali "Veterinu Beograd", koja ih je uputila na Ekološku inspekciju i Beokom servis, kako bi njima prijavili problem sa zapuštenom zelenom površinom prekoputa svog doma. Zaposleni u Beokomu su im rekli da će mejl biti prosleđen Komunalnoj inspekciji opštine Zvezdara i da odgovor mogu očekivati za nedelju dana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)