BEZ TROLEJBUSA 28 I 41: Od danas zatvorena Cara Dušana od Francuske do Tadeuša Košćuška, izmene na linijama

S. B. M.

27. 07. 2020. u 07:14

RASKRSNICA sa Francuskom puštena je u nedelju za saobraćaj, a radovi na ulici Cara Dušana nastavljaju se danas.

БЕЗ ТРОЛЕЈБУСА 28 И 41: Од данас затворена Цара Душана од Француске до Тадеуша Кошћушка, измене на линијама

Foto Z. Jovanović

Ukrštanje sa Dobračinom od danas je zatvoreno, pa će pojedine trolejbuske linije biti ukinute, a druge skraćene. Zato će i trolejbusi "spavati" na terminusima Medaković 3 i Banjica 2 do 2. avgusta, kada bi raskrisnica sa Dobričinom trebalo da se završi.

Pošto putari šire zonu radova, za saobraćaj će biti zatvorena deonica između Francuske i Tadeuša Košćuška. Pošto će i raskrsnica sa ulicom Tadeuša Košćuška biti zatvorena tramvajska linija 11, sa novog Beograda saobraćaće skraćeno do Pristaništa.

Trolejbusi 28 i 41 neće saobraćati, već će umesto njih voziti autobusi. I trolejbusi sa linije 29 će voziti skraćeno, samo do Slavije. Zbog skraćivanja ove linije, linija 22A biće pojačana. Kada radovi na raskrsnici sa Dobračinom budu završeni, trolejbuske linije će se vratiti na svoje trase.

Foto Z. Jovanović

Izmenjene su i linije autobusa 5A, 24, 26 i 79. Njihovo početno stajalište biće na parkingu kod terminusa Kalemegdan, Donji grad. Tako će linije 5A i 79 voziti Dunavskom, Žorža Klemansoa, Džordža Vašingtona, i dalje redovnom trasom. Autobusi 24 i 26 u oba smera voziće Dunavskom, Žorža Klemansoa, Francuskom i dalje redovnim trasama.

Nova stajališta u Dunavskoj su kod raskrsnica sa Jevrejskom i Dubrovačkom.

NOĆNE LINIJE

VOZILA sa linije 26N saobraćaće kao i vozila sa dnevne linije. Autobus 401N u oba smera ići će sa okretnice na Klamegdanu, Dunavskom, Žorža Klemansoa, Cara Dušana, Džordža Vašingtona i dalje redovnom trasom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!