OD DECEMBRA BEZ DINARA: Samohranom ocu Nebojši Ž. ukinuta isplata socijalne pomoći koju je dobijao od opštine Stari grad

A. Z. KLISURIĆ

25. 07. 2020. u 14:22

ODELjENjE Gradskog centar za socijalni rad na Starom gradu ukinulo je prošle godine pravo na socijalnu pomoć samohranom ocu Nebojši Ž.

ОД ДЕЦЕМБРА БЕЗ ДИНАРА: Самохраном оцу Небојши Ж. укинута исплата социјалне помоћи коју је добијао од општине Стари град

Foto A. Mišić-Atanacković

Prema njihovom obrazloženju, razlog za prestanak isplate pomoći bio je taj što je Nebojša "propustio" da ostvari zaradu u visini od 10.000 dinara u omladinskoj zadruzi. Nakon žalbe koju je uputio Sekretarijatu za socijalnu zaštitu, oni su odeljenju na Starom gradu naložili da ponovo utvrde činjenično stanje, jer Nebojša ima više od 40 godina i po zakonu ne može biti član omladinske zadruge.

Nakon što je dobio obrazloženje Centra za socijalni rad Starog grada da mu se ukida pomoć, jer je odbio posao iz zadruge, on je nabavio potvrdu da nikada nije ni bio njihov član. Uz ovu potvrdu uputio je žalbu i gradskom Sekretarijatu za socijalnu zaštitu koji je naložio da se ponovo utvrde sve činjenice, a podneta je i krivična prijava Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

- Poslednji put novac mi je isplaćen u decembru, iako im je Sekretarijat naložio da ponovo urade procenu i napisali su im da ne mogu biti član zadruge, a oni su ponovo naveli kao razlog što sam odbio da zaradim četiri dnevnice - ispričao nam je Nebojša Ž. - Visina socijalne pomoći koju smo dobijali bila je 13.000 dinara, od toga su nam pet hiljada oduzimali za alimentaciju, iako je moja bivša supruga već godinama ne plaća.

Foto A. Mišić-Atanacković

U rešenju Sekretarijata se navodi da je odeljenje na Starom gradu pogrešno utvrdilo činjenično stanje i da su pogrešno primenili materijalno pravo.

- Zakonom o zadrugama propisano je da članovi ne mogu biti mlađi od 15 i stariji od 30 godina, i ne može se prihvatiti rešenje koje je donelo odeljenje na Starom gradu, jer je pogrešno i nepotpuno utvrđeno činjenično stanje - piše u rešenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu. Nebojša Ž. i dalje ne prima socijalnu pomoć.

MAJKA NE PLAĆA ALIMENTACIJU

KAKO se navodi u obrazloženju Sekretarijata za socijalnu zaštitu, ova odluka ozbiljno je ugrozila egzistenciju Nebojšine ćerke jer oni nisu dobili ni dinar alimentacije od njegove bivše supruge. Majka deteta je zbog neplaćanja alimentacije dobila i dve godine uslovne kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju