ODJEKNULO JE KAO DA JE BOMBA: Snimak sa mesta gde se prevrnuo vojni kamion sa tenkom (FOTO/VIDEO)

J.D.

17. 07. 2020. u 22:13 >> 00:34

VOZILO Vojske Srbije, vučni voz koji je prevozio tenk, prevrnuo se danas oko 17.00 časova na uglu ulica Belo vrelo i Bele vode u Žarkovu tokom realizacije redovnog zadatka.

ОДЈЕКНУЛО ЈЕ КАО ДА ЈЕ БОМБА: Снимак са места где се преврнуо војни камион са тенком  (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: P. Milošević

U nesreći su lakše povređen vozač i suvozač, pričinjena je samo manja materijalna šteta na ogradi kuće koja se graniči sa dvorištem u koje je sletelo vozilo.

Prema nezvaničnim informacijama, na vozilu koje je prevozilo tenk u prikolici, otkazale su kočnice, a kako je ulica kojom su se kretli jako strma, vozač nije uspeo da zaistavi vozilo. Vučni voz sa sve tenkom sleteo je sa puta i survao se u provaliju, odnosno napušteno dvorište.

- Vozač i suvozač vojnog motornog vozila lakše su povređeni i medicinski zbrinuti. Na mesto nesreće izašli su nadležni organi radi utvrđivanja okolnosti saobraćajne nezgode - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Prema rečima stanara ove ulice, nakon pada u provaliju duboku skoro 15 metara, pomislili su da se ršee okolne zgrade.

To je odjeknulo kao da je bačeno više bomba odjednom - prica jedan od očevidaca.

- Skočio sam odmah da vidim šta se desilo, a na kraju ulice bio je samo oblak prašine. Sva sreća pa niko nije naišao iz suprotnog smera, niti je na ulici bilo dece koja često voze bickle ovuda.

Kako bi mogli da priđu i izvuku vozilo iz napuštenog dvorišta, nadležni iz Vojske Srbije morali su da naspu nekoliko kamiona šuta. Akcija izvlačenja trajala je do kasno u noć.

ČESTO ZALUTAJU


STANARI ovog dela Žarkova ističu da kaminoi, ali i vojna vozila često saobraćaju ovim delom Žarkova, ali da se nikada ne spuštaju do kraja ulice, jer je tu račvanje u dva kraja.
- Uglavnom kada krenu ovim putem skrenu u prvu ulicu levo, to je prvi prilaz i onda idu na kružni put - pričaju stanari Ulice Bele vode. - Dosada ne pamtimo da se desila ovakva nesreća, a ovde živimo duže od 40 godina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

KLIKNITE ZA VIŠE VESTI

Komentari (1)

Ela

18.07.2020. 11:27

Cuj nije uspeo da zaustavi,a kako je to mogao da izvede-nogama kao Kremenko?! I kako moze da bude laksa povreda,kad u psihickom smislu trajna trauma gledati strmoglavi let u ambis i smrt u oci?!