Vojska danas donosi 500 kreveta, kovid pozitivni pacijenti u "Areni" najkasnije od srede

Š. M.

06. 07. 2020. u 08:37

PRVI pacijenti, lakše oboleli od virusa korona, biće smešteni u najveću sportsku dvoranu na Balkanu, "Štark arenu", u sredu a ne danas, kako je prvobitno bilo najavljeno.

Војска данас доноси 500 кревета, ковид позитивни пацијенти у Арени најкасније од среде

Foto: Z. Jovanović

Reporteri "Novosti" u budućoj privremenoj kovid-bolnici zatekli su zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića, koji je za naš list potvrdio ovu informaciju i pojasnio kako će teći pripreme da bi sportski objekat bio u mogućnosti da zbrine pacijente.

Pripreme za prihvatanje obolelih su počele kompletnom dezinfekcijom hale, a kako nam je potvrdio Vesić, prvi pacijenti biće primljeni možda u utorak, a najkasnije u sredu. Privremena bolnica biće opremljena za zbrinjavanje oko 500 obolelih od kovida 19 sa lakšom kliničkom slikom.

- Posle kompletne dezinfekcije hale, pripadnici Vojske Srbije će postaviti oko 500 kreveta i prateću opremu, kako bi pacijenti koji dođu ovde imali što kvalitetnije uslove za boravak i oporavak. U "Areni" će biti zbrinuti oni sa lakšim simptomima bolesti, kao što je to bio slučaj sa "Sajmom" u prvom naletu epidemije.

Kako su se uverili reporteri "Novosti", u nedelju je "Štark arena" kompletno ispražnjena, kako bi ekipe za dezinfekciju uspešno uradile svoj deo posla. U toku martovske epidemije, "Arena" je takođe pretvorena u kovid-ustanovu, ali tada nije bilo potrebe da se pacijenti zbrinu u njoj.

- Pored partera, gde će biti postavljeni kreveti, naše osoblje kompletno je ispraznilo i lože, koje će takođe poslužiti u slučaju velikog priliva zaraženih - kažu za naš list zaposleni u "Štark areni". - Svi koji ovamo dođu imaće odlične uslove za oporavak i neometano funkcionisanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024