ZIDAJU, PA NAPRAVILI KLIZIŠTE: U Preševskoj ulici na Zvezdari građani strahuju zbog velike rupe na asfaltu

A. Z. K.

15. 04. 2024. u 16:52

NA jednom gradilištu u Preševskoj ulici na Zvezadri u petak se pojavilo klizište, koje je sa sobom povuklo i deo asfalta.

ЗИДАЈУ, ПА НАПРАВИЛИ КЛИЗИШТЕ: У Прешевској улици на Звездари грађани страхују због велике рупе на асфалту

Foto: N.Skenderija

Kad su žitelji ove ulice primetili pukotine, napustili su svoje objekte od straha da klizište ne povuče i njihove objekte. Prema njihovim rečima, inspekciju su o opasnosti obaveštavali ekoliko puta, ali su oni izašli na teren pojavili tek kada se pojavio konkretan problem.

Naime, na gradilištu je iskopana rupa za garažu i temelje nove višespratnice, ali potporni zid koji je postavljen nije bio dovoljno jak, pa se pojavilo klizište. Panika je nastala kada su komšije čule kako se odranja zemlja i videle kako je potporni zid počeo da se odvaja. Na ovom betonskom zidu, koji je izliven uz zemlju do saobraćajnice, sada je vidljiva pukotina. Očigledno nije bio dovoljno jak, pa je zemlja koja se obrušila napravila rupu u asfaltu. Nakon incidenta oko iskopane rupe postavljena je zaštitna ograda.

Voda povukla zemlju

KRAJEM januara 2022. godine na uglu Varovničke ulice i Svetog Nikole na Zvezdari u večernjim časovima pukla je cev koja je takođe povukla deo gradilišta. Velika količina vode koja se izlila izazvala je obrušavanje zidane ograde. Tada je raskrsnica bila zatvorena za saobraćaj, kako neko od prolaznika ne bi bio povređen.

Prema rečima komšija, radovi na ovoj lokaciji počeli su tokom januara. Probleme su počeli da primećuju pre mesec dana, kada su se pojavile pukotine na asfaltu, ali i sitne pukotine u objektima koji se nalaze u blizini gradilišta.

- Ovde su počeli da kopaju rupu za podzemne garaže pre tri meseca međutim, to je počelo da ugoržava ljude koji tu stanuju. Kada se pojavilo klizište, mi smo za svaki slučaj svi izašli iz domova jer nismo znali šta bismo mogli da očekujemo. Inspekciju smo zvali nekoliko puta, ali tek sad vidim da su na terenu, kada se pojavila rupa - rekla je jedna od stanarki iz okolne zgrade.

Prema rečima komšija, tokom kopanja rupe radnici su naišli na podzemne vode, pa se i sam posao neplanirano odužio. Kako objašnjavaju, građevinari pukotinama koje su se pojavljivale nisu davali mnogo značaja. Oni koji žive u Preševskoj ulici tvrde i da ova ulica ne može da izdrži teške mašine koje su neophodne za rad na gradilištu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave