U UGRINOVCIMA JOŠ 1.225 MESTA ZA SAHRANJIVANJE: Proširuju groblje na obodu Zemuna

S.V.

02. 04. 2024. u 16:53

GRAĐEVINSKE mašine stigle su u Ugrinovce, gde punom parom pripremaju teren za proširenje groblja u ovom zemunskom naselju.

У УГРИНОВЦИМА ЈОШ 1.225 МЕСТА ЗА САХРАЊИВАЊЕ: Проширују гробље на ободу Земуна

GO ZEMUN

 Iz Opštine Zemun, koja je inicirala ovaj projekat jer već godinama kuburi sa nedostatkom mesta za sahranjivanje na teritoriji ove opštine, kažu da će ukupna površina ovog večnog počivališta biti oko 40.000 kvadrata.

U okviru prve faze, biće uređeno groblje, pešačke staze koje će da vode do grobnog trga, dekorativne zelene površine i zaštitni zeleni pojas, interne saobraćajne površine, javne česme, rasveta... Radnici sada postavljaju granične kocke i betoniraju staze.

- Projektom je predviđeno da se postojeće groblje proširi za devet polja sa 1.225 mesta različitih struktura, što će zauzimati više od 60 odsto nove parcele - kažu iz Opštine Zemun.

Kako bi građani Ugrinovaca i okolnih naselja imali večno počivalište u skladu sa potrebama, u drugoj fazi radova planirana je izgradnja kapeče sa palionicom sveća, zvonikom i nadstrešnicom. Biće izgrađeni i novi administartivni i ekonomski objekti, nadstrešnica na ulazu i parking.

Osim Ugrinovaca, gradi se i novo groblje u Batajnici. Meštani ovog zemunskog naselja poslednjih godina organizovali su ispraćaje svojih najdražih najčešće u Dobanovcima, Banovcima ili Pazovi, gde takođe postoji potreba za proširenjem groblja. Ali, večna konačišta ljudi koji su živeli u Batajnici neretko su i na Orlovači ili Zbegu.

Kada bude formirano u Batajnici, ono će biti u nadležnosti JKP "Pogrebne usluge", a nadležni podsećaju da su i građani dužni da svoje obaveze redovno izmiruju.

Opština Zemun još krajem prošle godine pokrenula je inicijativu da se u Ugrinovcima i Batajnici formiraju još dva groblja. Planirano je da se novo večno počivalište u Batajnici prostire na 12 hektara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave