PONOSAN NA BUDUĆE ŠAMPIONE: Šapić ugostio đake iz Francuske i OŠ "Mitraljeta"

B.B.

22. 02. 2024. u 13:09

PREDSEDNIK Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić ugostio je juče u Starom dvoru učenike i nastavnike iz Francuske, koji su iskazali želju da ga upoznaju, kao nekadašnjeg vaterpolistu i osvajača mnogobrojnih medalja. Đaci, borave u poseti prestonici u okviru ERAZMUS+ projekta, kao gosti vršnjaka iz OŠ "Mitraljeta" sa kojima su posetili Skupštinu grada.

ПОНОСАН НА БУДУЋЕ ШАМПИОНЕ: Шапић угостио ђаке из Француске и ОШ Митраљета

Foto: Beoinfo

Šapić je rekao da mu je zadovoljstvo što je sa decom koja nose našu budućnost, kao i da bi mu bilo veliko zadovoljstvo ako bi mogao savetom ili iskustvom da im učini boravak u Srbiji lepšim.

- Želim vam lep boravak da uživate, da sklopite prijateljstva, da stvarno iz naše zemlje i grada kući ponesete najlepše uspomene - rekao je Šapić. - Moja je privilegije što sam bio gradonačelnik nekim budućim sportskim šampionima. Biću ponosan kada ostarim, da se pohvalim što sam bio vaš gradonačelnik ili predsednik opštine.

Osnovna škola "Svetislav Golubović Mitraljeta" učestvuje u ERAZMUS+ projektu "Let live the Olimpyc dream together 2022-2024", a partneri na projektu su učenici i nastavnici iz pet evropskih škola - Španije, Italije, Mađarske, Danske i Francuske. Cilj projekta je upoznavanje učenika sa istorijom i vrednostima olimpijskog pokreta i sportovima u susret Olimpijskim igrama u Parizu.

U poseti su učenici uzrasta 13 i 14 godina, 11 učenika i tri nastavnika, kao i ekipa francuske televizije TV France 3. Tokom boravka u Beogradu, gosti iz Francuske imali su priliku da se oprobaju u različitim sportovima, posetili su staro jezgro Zemuna- kulu Gardoš, Muzej FK Crvena Zvezda, Olimpijski komitet Srbije, Hram Svetog Save. U planu je obilazak sobe trofeja Novaka Đokovića i obilazak Kalemegdanske tvrđave.

Zahvaljujući projektu ERAZUMS, učenici škole iz Batajnice su tokom poslednjih godinu dana boravili u Španiji, Italiji i Danskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)