UKLETA OKRETNICA GDE SE TROLEJBUS ZAKUCAO U LOKAL: Ovde je poginulo dvoje studenata i od tada se nesreće samo nižu

Novosti online

02. 01. 2024. u 14:56

SA okretnice autobusa na Zvezdari u Čingrijinoj ulici ponovo dramatične scene. Trolejbusu su otkazale kočnice, te se zakucao u obližnju pekaru, a to je samo jedan u nizu sličnih nesreća na istom ovom istom mestu.

УКЛЕТА ОКРЕТНИЦА ГДЕ СЕ ТРОЛЕЈБУС ЗАКУЦАО У ЛОКАЛ: Овде је погинуло двоје студената и од тада се несреће само нижу

Foto: Instagram/serbialive_beograd

Pre 13 godine ovde se desila i velika tragedija, kada je autobus na liniji 77 usmrtio dvoje mladih, a jednu devojku povredio.

Trola je danas stajala na okretnici kada je iznenada sama krenula i udarila u pekaru. Da te kućice tu nije bilo, survala bi se pravo u stambenu zgradu.

Dvoje studenata poginulo kada ih je pokosio pomahnitali autobus

U nizu saobraćajnih nesreća na ovom mestu, najtragičnija je ona iz 2011. godine, kada je nastradalo dvoje studenata. R. V. (19) i devojka D. Đ. (22) poginuli oko 18 sati 3. novembra te godine dok sestra nastradale devojke T. Đ. (19) lakše povređena, kada ih je udario autobus na liniji 77 koji je iz nerazjašnjenih razloga sa okretnice skrenuo u park u Ulici Bana Ivaniša.

Vozač autobusa, J. S. (tada 61 godina) je, navode očevici, izgubio kontrolu nad vozilom koje je velikom brzinom krenulo u pravcu parka, usput “pokupilo” i nekoliko automobila. Autobus je zatim najpre pregazio mladića, udario devojku i nastavio da se kreće sve dok nije udario u drvo.

Kako se pisalo tada, mladić R. V. je ostao na mestu mrtav, dok je teško povređena D. Đ. najpre odvezena na odeljenje reanimacije Urgentnog centra, gde je preminula. Kako su preneli očevici, D. Đ. je u poslednjem trenutku odgurnula svoju sestru od sebe, i tako joj spasila život, te je ona sa lakšim povredama glave odvezena u Urgentni centar.

Svo troje mladih tada su živeli u obližnjem Studentskom domu "Slobodan Penezić". Oni su se u trenutku nesreće vraćali iz menze sa večere.

Karambol: Sudari dva gradska autobusa i četiri automobila

Sledeća nesreća na ovoj ukletoj okretnici dogodila se 29. avgusta 2019. godine Tog jutra nastao je pravi karambol. Sudarila su se dva gradska autobusa i četiri automobila.

Autobus na liniji 77 udario je u drugi autobus GSP-a na liniji 40A, koji saobraća umesto trolejbusa, a potom zakačio dva parkirana automobila, koji su potom pogurali još dva putnička automobila. Srećom, niko nije bio povređen.

- Sve se desilo na okretnici kada je autobus na liniji 77 naleteo na drugo vozilo na liniji 40A, dobio ubrzanje i popeo se na trotoar gde je pokupio jedan putnički automobil. Zatim je to vozilo pokupilo ostale - rekli su tada iz Dispečerskog centra GSP "Beograd".

Prema tadašnjim prvim nezvaničnim informacijama, do nekontrolisane vožnje autobusa sa brojem 77 došlo je zbog takozvane turaže, odnosno kvara u kojoj motor vozila nekontrolisano dostiže maksimalan broj obrta.

Samo nedelju dana kasnije nova saobraćajna nesreća

Samo nedelju dana kasnije, na istom mestu nova saobraćajna nesreća, slična prethodnoj, a ovoga puta autobus GSP "Beograd" se zakucao u obližnji stub.

- Oko 7.10 na okretnici autobusa 77 i 28A dogodio se udes kada je autobus udario u stub ograde. Na svu sreću, putnika u vozilu nije bilo, a vozač, iako uzrujan, dobro je. Pričinjena je osrednja materijalna šteta - rekli su tada iz Dispečerskog centra GSP.

Međutim, kako se tada saznalo od očevidaca, malo je nedostajalo da dođe do tragedije pošto je na samo nekoliko metara od stuba u koji se zakucao autobus stajala jedna starija gospođa nesvesna opasnosti koja joj preti, a nešto dalje i par ljudi koji su se dali u beg.

I za ovaj slučaj "okrivljena" je turaža, a ono što je takođe zabeleženo tada jeste da se za volanom autobusa nalazio isti vozač koji je učestvovao u incidentu nedelju dana pre. Vozač je tada bio suspendovan.

Ponovo zakucavanje u stub

Nova saobraćajna nesreće na okretnici u Čingrijinoj ulici, pre ove današnja, desila se nedavno - 26. oktobra prošle godine. Situacija ista - autobus na liniji 77 zakucao se u stub!

- Autobus je udario u stanični stub, nije pričinjena velika šteta i u udesu nije bilo povređenih - rekli su iz GSP-a.

(Blic)

BONUS VIDEO: KULjA DIM IZ KROVA: Snimci velikog požara na Senjaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!