OBROK I ČAJ U LOMINOJ: Otvoren novi dnevni prihvatni cenatra za beskućnike

B.B.

13. 12. 2023. u 15:07

SEKRETARIJAT za socijalnu zaštitu je, u saradnji sa Crvenim krstom Beograda, otvorio u Lominoj ulici broj 17 Dnevni privremeni prihvatni centar za lica bez krova nad glavom.

ОБРОК И ЧАЈ У ЛОМИНОЈ: Отворен нови дневни прихватни ценатра за бескућнике

Foto: Grad Beograd

Prema rečima Nikole Price, sekretara Crvenog krsta Beograda, ovaj vid pomoći i podrške pruža se od 2017. godine.

- Dnevni centar će moći da se koristi svakog radnog dana od 10 do 13 časova - naveo je Prica. - Korisnici će moći da dobiju besplatni topli obrok i napitak, garderobu, kao i da koriste kupatila. Takođe, u tom periodu na usluzi za savete će im biti i naši zaposleni. 

Kako su naveli iz Sekretarijata za socijalnu zaštitu, na dnevnom nivou usluge centara koristilo je u proseku od 25 do 70 korisnika, a u prošloj godini zabeleženo je 3.494 poseta.

U Privremeno prenoćište za lica bez krova nad glavom na Autokomandi, koje je otvoreno početkom nobembra, do sada je zabeleženo 548 prenoćišta.

- Ovu uslugu je koristilo 47 lica, od toga osam žena - naveli su u sekretarijatu. - Kapacitet je 40 kreveta. Beskućnicima je omogućeno prenoćište u bezbednom i toplom okruženju, kupanje i pranje garderobe, obroci u vidu lanč paketa, topli napici i čista garderoba. U toku prošle godine zabeležena su 3.453 noćenja, naveli su iz resornog sekretarijata. U Prihvatilištu trenutno boravi 71 korisnik. 


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!