ĐACI SE VRATILI U ŠKOLU: Normalizovana nastava u OŠ "20. oktobar" u Novom Beogradu

B. Borisavljević

17. 11. 2023. u 12:31

UČIONICE OŠ "20. oktobar" u Novom Beogradu danas su opet pune đaka. Posle jednodnevne onlajn nastave, zbog serije dojava o postavljenim bombama i mogućem napadu na školu, đaci su se vratili u klupe

ЂАЦИ СЕ ВРАТИЛИ У ШКОЛУ: Нормализована настава у ОШ 20. октобар у Новом Београду

Foto: N.Skenderija

Uprava škole održala je u četvrtak hitan sastanak sa predstavnicima policije, Školske uprave Beograd i Sekretarijata za obrazovanje i dečju zaštitu. U školi i okolini je pojačano prisustvo policije, u uniformi, ali i u civilu.

Škola je na sajtu objavila saopštenje u kome se navodi da je od predstavnika MUP-a dobijena informacija o preduzetim pojačanim merama koje sprovode sve službe zadužene za zaštitu i održavanje bezbednosti.

- Slučaj lažnih pretnji preko pretećih mejlova rešava se po hitnom postupku i taj zadatak preuzele su najrelevantnije državne službe - navodi se u saopštenju. - Paralelno sa tim, od strane MUP-a pojačane su mere prevencije u školi i okolini škole koje realizuje povećan broj uniformisanih i neuniformisanih pripadnika MUP-a. Dobili smo garancije da ne postoji realna opasnost po decu i zaposlene i da je škola bezbedna za sve koji učestvuju uobrazovnom procesu.

Na sastanku sa predstavnicima MUP predočen je obim pojačanog postupanja policijskih službenika Policijske stanice Novi Beograd od 13. novembra, kada su školi upućene pretnje, kao i da policajci za vreme nastave školu obezbeđuju sa dva policijska službenika, kao i obilascima kroz redovnu interventnu, patrolnu i operativnu delatnost i češćim obilascima tokom noći. Takođe, pripadnici MUP-a su na sastanku obavestili prisutne da policijski službenici, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, profesionalno postupaju po svakoj dobijenoj prijavi o pretnji, pravovremeno reaguju i preduzimaju sve mere i radnje u rasvetljavanju ovakvih dojava.

- Od početka novembra na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd i Republike Srbije imamo učestale dojave o postavljenim eksplozivnim napravama, koje se prevashodno odnose na vaspitno-obrazovne ustanove i u tom smislu policijski službenici preduzimaju preventivne preglede radi utvrđivanja svih okolnosti. U dosadašnjem radu se utvrdilo da su sve prijave bile lažne - rekao je Ivan Cvijović, pomoćnik načelnika Policijske uprave za grad Beograd, dodavši da policija u saradnji sa nadležnim Višim javnim tužilaštvom - Odeljenjem za visokotehnološki kriminal, preduzima sve mere i radnje na rasvetljavanju ovih slučajeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

CELA SRBIJA ĆE TOG DANA BITI UZ SVOG PREDSEDNIKA: Ključan datum za naš narod - svi će biti uz Vučića tokom rasprave o Srebrenici