NA TRGU LEKCIJA O STRANIM KULTURAMA: U centru Beograda održana manifestacija povodom Evropksog dana jezika

A. Z. K.

27. 09. 2023. u 06:50

NA Trgu republike juče je organizovana manifestacija povodom Evropskog dana jezika.

НА ТРГУ ЛЕКЦИЈА О  СТРАНИМ КУЛТУРАМА: У центру  Београда одржана  манифестација  поводом Европксог дана језика

S. Nešković

Skup je organizovao Dečji kulturni centar Beograd u saradnji sa Delegacijom Evropske unije, Savetom Evrope, klasterom EUNIK, Deskom Kreativna Evropa i Gradskom upravom grada Beograda.

Trg republike juče je bio prepun školaraca koji su došli da se informišu i nauče nešto više o evropskim zemljama i kulturama. Najmlađi Beograđani imali su priliku da učestvuju i u nagradnom kvizu, ali i da se zaslade uz poslastice koje su pripremili organizatori.

S. Nešković

Tekst potpisa

Manifestaciju je juče otvorila zamenica šefa misije Saveta Evrope Nadia Ćuk, koja je rekla da su jezičke raznolikosti uslov međukulturne komunikacije.

- Jezička raznolikost je naše kulturno nasleđe, ona nam pomaže da cenimo sve različitosti i da razumemo da su razlike naša snaga - rekla je Nadia Ćuk.

Sekretarka za kulturu Nataša Mihailović rekla je da učenje novih jezika svima može biti samo novo oruđe uz pomoć kog se spajamo sa ljudima iz različitih krajeva sveta.

Upoznavanje sa rečnikom

OSIM brojnih ambasada koje su školarcima predstavile svoju kulturu, na štandu DKCB najmlađi posetioci mogli su da se upoznaju sa pojmovima iz "Rečnika prijateljstva".

Ovaj rečnik osmislio je Duško Radović povodom osnivanja manifestacije "Radost Evrope".

Na Trgu republike juče je nastupio i hor Dečjeg kulturnog centra, Beogradski igrački centar održao je i čas plesa, a učenici beogradskih škola izveli su svoje performanse.

Školarci su juče bili u prilici da se upoznaju sa kulturom Austrije, Belgije, Danske, Holandije, Španije, Poljske, Portugala, Slovenije, Ukrajine, Finske i Švedske...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)