PO ZELENIŠ SA "PLASTIKOM": Uvođenje plaćanja karticama na pijacama dobija sve više pobornika

T.N.

23. 06. 2023. u 19:57

DRUGI krug projekta "Digitalizacija pijaca" koji obuhvata tri beogradske tržnice - "Zemun", "Stari Merkator" i "Blok 44" počeo je ovog proleća, a u njemu učestvuje više od 50 zakupaca.

ПО ЗЕЛЕНИШ СА ПЛАСТИКОМ: Увођење плаћања картицама на пијацама добија све више поборника

JKP "Gradske pijace"

- Nakon početka drugog kruga ovog proleća, veliki broj zakupaca iskazao je interesovanje da se naknadno priključi ovom projektu, dok više od 50 njih već učestvuje. Uvođenje ovog vida plaćanja ne samo da je olakšalo kupovinu i prodaju, već je privuklo i značajan deo mlađe populacije. Iskustvo zakupaca govori da je potreba za plaćanjem karticama velika, posebno od strane turista i stranaca koji žive u Beogradu - kažu za "Novosti" nadležni u JKP "Beogradske pijace".

U ovom projektu učestvuju poljoprivredni proizvođači, preduzetnici, zakupci pijačnih tezgi na beogradskim pijacama. Od novembra 2021. godine, kada je počelo sa korišćenjem bezgotovinskog plaćanja na pijacama "Kalenić", "Palilula" i "Đeram", pa sve do kraja promotivnog perioda, realizovano je preko 42.000 bezgotovinskih transakcija.

Odluka JKP "Beogradske pijace" da učestvuje u pilot projektu "Digitalizacija pijaca" pokazala se ispravnom, jer su mnogi zakupci odlučili da i nakon probnog perioda nastave sa bezgotovinskim plaćanjem.

Oslobođeni naknada

SVI zakupci tezgi koji su se odlučili da koriste prednosti bezgotovinskog plaćanja, dobili su besplatno na korišćenje POS terminal preko koga se obavljaju plaćanja karticama i instant plaćanja, uz dodatno oslobađanje od naknada tokom promotivnog perioda - objašnjavaju u JKP "Beogradskim pijacama".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)