OD SPORTA DO FOLKLORA ZA SVE GENERACIJE U centru grada se tokom vikenda održava manifestacija "Beogradski dani porodice"

S.V.

22. 06. 2023. u 16:15

MANIFESTACIJA "Beogradski dani porodice" biće održana tokom vikenda, na potezu od Terazija do Kalemegdana gde će biti priređeni različiti programi za sve generacije u 15 tematskih zona. Zabava će u subotu trajati od 10 do 20 časova, a u nedelju od 10 do 18 sati.

ОД СПОРТА ДО ФОЛКЛОРА ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ У центру града се током викенда одржава манифестација Београдски дани породице

beoinfo

 

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podsetio je da je ovaj događaj odlagan zbog tragičnih događaja u maju i loših vremenskih uslova prošlog vikenda, te sada očekuje da će ova manifestacija postati tradicionalna i prepoznatljiva ne samo u Beogradu, nego i van granica Srbije. Potvrdio je da će "Beogradskim danima porodice" prisustvovati i patrijarh srpski Porfirije.

- Potrudili smo se da program bude zanimljiv svima, od majki sa bebama do starijih sugrađana - najavljuje Šapić. - Imaćemo zonu sporta, zdravlja, turizma, folklora, koncertni deo, različite predstave, video igre... Biće to jedan lep, urbani, kulturni vašar u centru grada. Od Terazijske česme do Kalemegdana sve će biti zatvoreno za saobraćaj.

Prema njegovim rečima, i u Kalemegdanskom parku biće mnogo sadržaja, od kutka za kućne ljubimce do luna - parka za najmlađe.

- Pozivam Beograđane da dođu sa svojom porodicom, prijateljima i komšijama da uživaju u programima koje smo pripremili za njih. Usled svih ovih okolnosti, ali i brzog tempa života zaboravili smo jedni na druge i ovo je prilika da se više posvetimo deci i da zajedno sa njima provedemo kvalitetan vikend.

Centralna zona je koncertna i biće na Trgu republike. Tu će nastupati horovi, te pop i rok muzičari. Na delu od Palate Albanija do instituta "Servantes" u Knez Mihailovoj posetioci će moći da obiđu štandove turističkih organizacija Srbije i Republike Srpske. Očekuje se veliki broj posetilaca, a organizatori najavljuju da će sve radionice biti interaktivne, a tu će sve vreme biti i ulični umetnici.

Pešačka zona na Starom gradu

SEKRETAR za poslove odbrane, vanredne situacije i koordinaciju Darko Glavaš rekao je da će se tokom održavanja "Beogradskih dana porodice" najveći deo opštine Stari grad biti pretvoren u pešačku zonu.

- U petak od 22 časa zatvaramo Ulicu kralja Milana, izmeštamo linije gradskog prevoza, a sve ulice koje će biti zatvorene biće na raspolaganju pešacima. Velika pešačka zona prostiraće se od Ulice kralja Milana, Terazija, Trga republike do dela Vasine ulice. Ova zona biće zatvorena u kontinuitetu do ranih jutarnjih časova u ponedeljak. Do ponedeljka u četiri časa ujutro biće uklonjeni svi sadržaji sa saobraćajnica, koje će posle toga biti prohodne za vozila. Ukupno 14 linija gradskog prevoza menja redovne trase, kao i 20 noćnih linija - najavio je Glavaš.

Gradska sekretarka za kulturu Nataša Mihailović Vacić naglasila je da su sve 32 ustanove kulture Grada učestvovale u pripremi i realizaciji "Beogradskih dana porodice".

- Ponosni smo što smo u projekat uključili i obrazovne ustanove, pa će u okviru art - zone biti održane radionice crtanja, slikanja, vajanja, izrade mozaika, te one posvećene arheologiji - istakla je Mihailović Vacić. - Učestvovaće i studenti, ali i profesori u srednjim školama i na fakultetima. Potrudili smo se da zadovoljimo široki dijapazon usluga. Decu u Parku vojvode Vuka očekuje Trg pozorišta, gde će svi dečji teatri izvoditi predstave.

Svečano otvaranje manifestacije "Beogradski dani porodice" biće u subotu od 10 časova, na Trgu republike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti