START SEZONE NA BAZENIMA: Otvoreno nekoliko kupališta, ulazak na Adu kad jezero bude toplije

A. Z. K.

20. 06. 2023. u 22:54

NA pojedinim prestoničkim bazenima sezona je otvorena juče. Ljubitelji Ade Ciganlije zvaničan početak sačekaće kada temperatura vode dostigne 22. podeljak.

СТАРТ СЕЗОНЕ НА БАЗЕНИМА: Отворено неколико купалишта, улазак на Аду кад језеро буде топлије

Foto A. Stevanović

Na beogradskim bazenima ovog leta očekuje se veliki broj posetilaca zbog besplatnih personalizovanih karata koje je delio Grad.

Juče su otvoreni bazeni "11. april" na Novom Beogradu, "25. maj - Milan Gale Muškatirović" na Starom gradu i "Olimp" na Zvezdari. Iako je prvo bilo planirano da se bazeni na Novom Beogradu otvore još u subotu, nepovoljni vremenski uslovi odložili su sezonu za dva dana.

- Bazeni će raditi svakodnevno od 7.00 do 19.00 časova, odnosno  kada  vremenski uslovi dozvole - saopštili su u SRC "11. april". - U planu je da tokom leta, kada u gradu budu bile tropske temperature preko 30 stepeni, organizujemo i noćno kupanje od 21.00 do 23.00. U saradnji sa Sekretarijatom za sport i omladinu ovog leta organizovaćemo i brojne besplatne sportske programe za školarce. Ovi programi biće realizovani od 1. jula do kraja avgusta, a neophodno je da mališani znaju da plivaju. Cena ulaznica za naše bazene na otvorenom za period od 7 do 19 časova i dalje je 400 dinara.

Besplatne ulaznice

BEOGRAĐANI će ovog leta biti u prilici da preuzmu besplatne personalizovane karte za deset prestoničkih bazena. Sugrađani mogu izvaditi karticu u bilo kojoj opštini, nezavisno od mesta stanovanja, na šalterima Grada Beograda uz ličnu kartu. Umesto maloletnika, "plastiku" će vaditi njihovi roditelji uz zdravstvenu knjižicu deteta. Zainteresovani građani mogu ih preuzeti do kraja sezone.

Sezona je otvorena i na "Olimpu", a Beograđani mogu da se kupaju u jutarnjim satima od 6.00 do 9.30, u sklopu dnevnog termina bazeni će biti otvoreni od 10 do 19 časova. U zavisnosti od vremenskih uslova "Olimp" će biti otvoren i za noćno kupanje od 21 čas do ponoći.

U SRC "Tašmajdan" najavili su da će bazeni biti otvoreni danas.

Što se tiče Ade Ciganlije, u planu je bilo da danas počne sezona, međutim voda nije dovoljno topla.

- Sačekaćemo da temperatura vode bude 22 stepena, ako bude toplo vreme ovih dana i sezona bi mogla da počne ubrzo - rekli su u JP "Ada Ciganlija". - Spasilačke službe ipak će biti raspoređene od danas, dok će ekipe Hitne pomoći biti na Adi kada zvanično bude i otvorena sezona. Ove sezone o kupačima će brinuti između 40 i 60 spasilaca u zavisnosti od vremenskih uslova i broja posetilaca. Oni će dežurati od 10.30 do 18.30, a biće i spasioca na skuterima koji će dežurati na samom jezeru. Na kupalištu će biti i dve ekipe Hitne pomoći, i naša služba obezbeđenja koja će raditi 24 sata.

Besplatne personalizovane ulaznice za bazene građani mogu iskoristiti za "25. maj", "Tašmajdan", "Košutnjak", "Stari DIF", "Olimp", "11. april", "Voždovac - Banjica", kao i na plivalištima sportskih centara u Mladenovcu, Obrenovcu i Lazarevcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona