HALJINE FILMSKIH DIVA: Izložba i Etnografskom muzeju "Italija je u modi"

B.B.

02. 05. 2023. u 15:50

U ETNOGRAFSKOM muzeju u Beogradu, od 5. do 19. maja, će biti otvorena izložba "Italija je u modi", autora i kustosa Stefana Dominela.

ХАЉИНЕ ФИЛМСКИХ ДИВА: Изложба и Етнографском музеју Италија је у моди

Foto Profimedia

Posetioci će, prviput u Srbiji, imati priliku da vide bisere italijanske mode iz arhiva najvećih modnih kuća, koje do sada nisu bili dostupni javnosti.

Nakon postavke u Seulu, izložba u Beogradu premijerno prikazuje 50 legendarnih haljina i kostima koje su nosile holivudske dive, kao kulturno obeležje duha i sentimenta pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka.

Među 50 ekskluzivnih eksponata nalaze se male crne haljine koju je Ana Manjani nosila na dodeli Oskara, filmski kostimi  Odri Hepbern i Anita Ekberg, žersej haljine Lane Tarner i Kim Novak i mnogi drugi.

Izložbu će otvoriti potpredsednica Vlade Srbije i ministarka kulture Maja Gojković i ambasador Italije u Srbiji Luka Gosi, uz uvodnu reč kustosa izložbe Stefana Dominela. 

Prateći program izložbe čini revija filmova (Kaktusov cvet, Sladak život, Imitacija života, Rai i mir, Evropa 51, uz specijalnu projekciju našeg klasika Ljubav i moda) u kojima su nošene haljine i kostimi, koji će biti prikazani u Jugoslovenskoj kinoteci od 6. do 8. maja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna