MUZIČKO TAKMIČENJE U DKCB: Danasi sutra mališani beogradskih osmoletki pokazuju svoje muzičko umeće

A. Z. K.

27. 04. 2023. u 06:00

OSNOVCI će se danas i sutra takmičiti na Dečjim muzičkim svečanostima (DEMUS), koje će biti organizovane u Dečjem kulturnom centru.

МУЗИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ У ДКЦБ: Данаси сутра малишани београдских осмолетки  показују своје музичко умеће

DKCB

Danas od 10 časova održaće se Gradsko takmičenje vokalnih grupa pevača i horova mlađih i starijih razreda, a sutra od 10.00 predstavće se orkestri i mali instrumentalni sastavi beogradskih osnovnih škola.

Ovu manifestaciju tradicionalno organizuje DKCB u saradnju sa Gradom i opštinskim organizacijama "Prijatelji dece Beograda".

- Dečje muzičke svečanosti održavaju se svake godine od marta do maja. Program obuhvata školsko, opštinsko i gradsko takmičenje, na kojem učestvuje više hiljada dece kao solisti ili u okviru malih vokalnih sastava, vokalnih grupa pevača, horova, malih instrumentalnih sastava i orkestara - saopštili su u Dečjem kulturnom centru.

Pobednici iz svih kategorija predstaviće se na Reviji pobednika DEMUS, koja će biti održana 12. maja u DKCB. Ovogodišnje takmičenje talentovanih mladih muzičara ocenjivaće stručni žiri, koji je sastavljen od profesora muzike. Za sve zinteresovane roditelje i mališane, koji žele da uživaju u ovoj muzičkoj manifestaciji, ulaz je slobodan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPOVEST RODITELJA UBIJENE ANGELINE AĆIMOVIĆ: Godinu dana od masakra u Ribnikaru (VIDEO)