ZA JOŠ BOLJU TURISTIČKU PONUDU: Seekretarijat za privredu je raspisao konkurs

B.B.

03. 04. 2023. u 16:28

SEKRETARIJAT za privredu raspisao je konkurs za dodelu finansijskih sredstava - dotacija, dobrovoljnim i nevladinim nedobitnim organizacijama za sufinansiranje dela troškova radi organizacije kongresa, manifestacija, edukacija u oblasti turizma, izložbi, kao i unapređenja programa korišćenjem informacionih tehnologija u turizmu u 2023. godini.

ЗА ЈОШ БОЉУ ТУРИСТИЧКУ ПОНУДУ: Сеекретаријат за привреду је расписао конкурс

Foto Ž. Knežević

Prema rečima Nikole Kožovića, sekretara za privredu, konkurs će biti otvoren do 21. aprila. Podsticajnim sredstvima, Grad direktno utiče na razvoj i unapređenje turističke ponude, kao i na pozicioniranje grada među vodećim destinacijama.

- Za ove namene u ovoj godini planirano je 20 miliona dinara - naveo je Kožović. - Sprovođenjem ovog konkursa ne samo da se doprinosi razvoju kongresnog i manifestacionog turizma već i kreiranju boljeg i modernijeg imidža Beograda, podizanju nivoa prodaje, osvajanju novih tržišta i povećanju kvaliteta ukupne turističke ponude. Takođe, turizam predstavlja izuzetno značajnu oblast za Beograd, jer je jedna od najbrže rastućih privrednih grana.

Sekretarijat za privredu u proteklih osam godina je putem javnog konkursa finansijski podržao više od 130 programa i projekata Pravo na dodelu sredstava imaju dobrovoljne i nevladine nedobitne organizacije sa sedištem na teritoriji grada Beograda, zasnovane na slobodi udruživanja više fizičkih ili pravnih lica, osnovane radi ostvarivanja i unapređenja određenog zajedničkog ili opšteg interesa, upisane u registar nadležnog organa u skladu sa zakonom, kao i one koje nisu zabranjene ustavom ili zakonom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati