OBNOVA SMEDEREVSKOG PUTA OD JUNA: Gradski menadžer Miroslav Čučković najavio obnovu frekventne deonice u dužini od 6,7 kilometara

S.V.

21. 03. 2023. u 22:00

KILOMETARSKE kolone vozila, saobraćajna gužva tokom jutarnjeg i popodnevnog špica i rupe na kolovozu svakodnevna su slika na Bulevara kralja Aleksandra kod raskrsnice sa Ustaničkom i delu Smederevskog puta. Rekonstrukcija ove frekventne saobraćajnice koje vodi od Ustaničke do gročanskih naselja u dužini od 6,7 kilometara biće u junu, tek kada sa radom počne beogradska obilaznica kod Bubanj Potoka.

ОБНОВА СМЕДЕРЕВСКОГ ПУТА ОД ЈУНА: Градски менаџер Мирослав Чучковић најавио обнову фреквентне деонице у дужини од 6,7 километара

Svakodnevna slika na Smederevskom putu / Foto Z. Jovanović

To najavljuje gradski menadžer Miroslav Čučković i ističe da će obnova ovog dotrajalog puta biti u fazama, a majstori dolaze tek kada bude uslova da saobraćaj sa Smederevskog puta bude preusmeren na obilaznicu kod Bubanj Potoka i auto-put, do centra grada. On kaže da nigde u Beogradu neće početi radovi koji bi dodatno opteretili ionako tešku saobraćajnu sliku, nego tek onda kad bude postojala alternativa.

Foto N. Skenderija

PLANOVI Miroslav Čučković

- Ova deonica je veoma opterećena, a kada smo prošle jeseni obnavljali ulicu kod restorana "Tri tiganja" u dužini od 900 metara, imali smo veliki problem, kako da "izvučemo" deo saobraćaja ka centru grada - pojašnjava Čučković.- Kada budemo rekonstruisali ovih 6,7 kilometara Smederevskog puta, radićemo segment po segment jer je neophodno uraditi sve instalacije. Ova saobraćajnica je, između ostalog, u lošem stanju jer nema odvode i nema sve ono što treba da imaju kanali pored puta. U junu, kada budemo otvorili obilaznicu, i kad budemo mogli da sav saobraćaj "odvučemo" preko Avale ili auto - puta do centra grada, zatvaramo ovu ulicu i počinjemo obnovu kolovoza, deo po deo.

I SEMAFORI NA ČEKANjU

KAKO bi pešaci bezbedno prelazili kolovoz, na delu od Smederevskog puta do Kaluđerice postavljeno je i nekoliko semafora. Međutim, još uvek ne rade, a Čučković kaže da to zavisi od EDB.

- Čekamo saglasnost za uključenje EDB ormara, a kada budmeo završili taj administrativni deo, semafori će početi da rade - precizorao je on.

Da li će biti uslišena želja meštana Grocke, da Smederevski put dobije još jednu traku koja će zasigurno odušiti saobraćajni čep, znaće se kada bude gotova analiza stručnjaka iz "Puteva Beograda". Prema Čučkovićevim rečima, na ovoj trasi postoji mnogo dvorišta, ograda i bandera koje su građane pre nekoliko decenija te se verovatno nalaze u pojasu koji bi mogao da se iskoristi za proširenje.

- Taj posao mora biti sinhronizovan i kada završimo projekat onda ćemo početi sa radovima, da ne bismo ulazili u probleme sa nekim drugim institucijama koje su zadužene za bezbednost i funkcionalnost ovog prostora - zaključuje gradski menadžer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere