NIČE MARATONSKA ŠUMA: Na Ušću posađeno drveće u čast najvećeg sportskog događaja u prestonici

B.B.

17. 03. 2023. u 14:20

U Maratonskoj šumi u Parku prijateljstva na Ušću je, u susret 36. beogradskom maratonu, zasađeno je 36 novih sadnica koje su donirali Sekretarijat za zaštitu životne sredine i Zelenilo Beograd.

НИЧЕ МАРАТОНСКА ШУМА: На Ушћу посађено дрвеће у част највећег спортског догађаја у престоници

Foto: Skupština grada

 - Očekujemo da ćemo nastaviti tradiciju i u godinama koje dolaze pa ćemo tako za deset godina imati novih 46, zatim 47, i nastaće maratonska šuma - navela je Ivana Vilotijević, sekretar za zaštitu životne sredine. - U toj šumi nećemo uživati samo mi koji smo učestvovali u njenom nastajanju, već i ono što je najbitnije, i naši sugrađani i provoditi dane sa svojom porodicom.

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš zahvalio je Sekretarijatu za zaštitu životne sredine kao i Zelenilu Beograd na sadnicama i dodao da će one doprineti poboljšanju mikro klime u tom delu parka. Projekat Maratonska šuma nastao je sa idejom da se podigne svest učesnika maratona i šire javnosti o značaju zaštite i unapređenja zivotne sredine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RODITELJI OSMAKA IZ ŽELEZNIKA U ŠOKU: Saznali pred put da im deca idu na ekskurziju - destinacija Tara