TRAJNA IZMENA TRASE 708 I 709: Obnova pruge Beograd - Stara Pazova - Novi Sad i izgradnja nadvožnjaka donosi promene

Š. M.

30. 11. 2022. u 08:00

TRASE linija javnog prevoza 708 i 709 u naselju Zemun P olje biće trajno promenjene od četvrtka, 1. decembra, u skladu sa novom organizacijom saobraćaja.

ТРАЈНА ИЗМЕНА ТРАСЕ 708 И 709: Обнова пруге Београд - Стара Пазова - Нови Сад и изградња надвожњака доноси промене

Foto: Shutterstock/Ilustracija

Autobuska linija 708 koja ide od Novog Beograda (Blok 70A) do Zemun Polja i linija 709 od Zemuna (Novi grad) do Zemun Polja ubuduće će saobraćati iz Kurirske ulice preko novoizgrađenog nadvožnjaka u produžetku ulice S10 do Batajničkog druma 17. deo, Batajničkim drumom 17. deo i dalje preko Ulice Jurija Rakitina do Zemun Polja. Novom organizacijom linija i dalje će biti omogućena veza stanovnika naselja Plavi horizonti i Školsko dobro sa Zemun Poljem preko novoizgrađenog nadvožnjaka u produžetku ulice S10, a takođe sa linijama BG voza preko novoizgrađenih železničkih stanica "Zemun", "Zemun Polje" i "Kamendin" (preko linije 709).

Foto "Beoinfo"

Do ove organizacije saobraćaja došlo je sa završetkom rekonstrukcije pruge Beograd (Centar) - Stara Pazova - Novi Sad, u okviru čega je izvršena izgradnja nadvožnjaka iznad pruge i ukidanje pružnog prelaza sa Ulicom Jurija Rakitina. Sve je urađeno, ističu u Sekretarijatu za javni prevoz, na zahtev stanovnika naselja Plavi horizonti i Školsko dobro za boljom prostornom pristupačnošću TC "Zemun park" i ostalim sadržajima u njegovoj zoni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

MERCATOR-S POZIVA MALE PROIZVOĐAČE: Postanite deo najprodavanijeg brenda domaćih proizvoda “Ukusi moga kraja”