PAPRENO PARKIRANJE NA TRAVI: Kazne od 5.000 do 25.000 dinara, "Zelenilo" postavlja prečke i na poziv

A. Z. K.

18. 11. 2022. u 10:45

MANjAK parking-mesta višegodišnji je problem u prestonici, pa vozači automobile ostavljaju i gde ne bi smeli.

ПАПРЕНО ПАРКИРАЊЕ НА ТРАВИ: Казне од 5.000 до 25.000 динара, Зеленило поставља пречке и на позив

Foto Privatna arhiva

Često kao parking služe i javne zelene površine, a od početka godine do kraja oktobra komunalni milicionari izdali su zbog toga čak 6.624 prekršajna naloga. Kako bi odbranili travnate površine u gradu, JKP "Zelenilo Beograd" postavlja zaštitne stubiće.

Ovakvo neodgovorno ponašanje "bode" oči i Beograđanima, pa su i oni u prethodnih deset meseci 1.604 puta obavestili nadležne o nepropisno ostavljenim vozilima. Postoje dve gradske odluke kojima je propisana zabrana o parkiranju na zelenim površinama. Komunalni milicionari i inspektori Sekretarijata za inspekciju, nadzor i komunikaciju kontrolišu kršenje ovih odluka na ulicama Beograda.

- U skladu sa Odlukom o komunalnom redu, vozači koji automobilima prelaze preko zelenih površina, zaustavljaju se ili parkiraju, mogu da plate kaznu od 25.000 dinara - podsećaju u Sekretarijatu. - Odlukom o uređivanju i održavanju parkova, zelenih i rekreacionih površina, propisane su kazne u iznosu od 5.000 do 25.000 dinara, u zavisnosti od toga koja vrsta javne zelene parcele je u pitanju.

Kako bi sprečili uništavanje zelenila u Beogradu, JKP "Zelenilo Beograd" može da postavi metalne prečke. Stubići mogu biti postavljeni i ako im zahtev upute građani.

- Ako je predlog koji nam upute građani opravdan i postoje tehničke mogućnosti za izvođenje ovih radova, mi stavimo zaštitu oko zelenih površina - rekli su u "Zelenilu".

NE BIRAJU MESTO

OSIM na zelenim površinama, Beograđani ne biraju mesto gde će ostaviti automobile. U toku prošle godine Komunalna milicija intervenisala je ovim povodom čak 144.287 puta. Prethodne godine na adresu nadležnih je mesečno stizalo oko 900 prijava. Često su kao parking-mesta služile pešačke zone, pa su nadležni u 2021. godini samo u Zetskoj ulici intervenisali oko 100 puta.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ANTISRPSKO ORGIJANJE NA EURO 2024: Meč Hrvatska - Albanija odigran u senci neviđenih skandala! (FOTO/VIDEO)