GURALI MU GLAVU U VC ŠOLJU: Zaštitnik građana pokrenuo postupak o radu škole iz Kaluđerice u kojoj je maltretiran prvaka

Novosti online

01. 10. 2022. u 23:28

ZAŠTITNIK građana pokrenuo je ispitni postupak ocene zakonitosti i pravilnosti rada jedne osnovne škole iz Kaluđerice nakon saznanja iz medija da je u toj školi došlo do vršnjačkog nasilja u kojem je grupa učenika starijih odeljenja fizički nasrnula na dečaka prvog razreda.

ГУРАЛИ МУ ГЛАВУ У ВЦ ШОЉУ: Заштитник грађана покренуо поступак о раду школе из Калуђерице у којој је малтретиран првака

Foto Shutterstock

- Zaštitnik građana zatražio je od uprave škole da u roku od 15 dana dostavi izveštaj o preduzetim aktivnostima iz nadležnosti ustanove koje su preduzete povodom navedenih saznanja u cilju zaštite prava i najboljih interesa učenika. Takođe, uprava škole treba da dostavi podatke da li su se takve situacije u kojima su učestvovali isti učenici starijih odeljenja ranije dešavale i ukoliko jesu, koje mere je škola preduzimala u tim slučajevima - navodi se u saopštenju Zaštitnika građana.

Podsetimo, beogradski mediji su u sredu pisali da je u pomenutoj školi brutalno napadnut učenik prvog razreda na koga su nasrnula tri učenika starijih odeljenja i maltretirala ga u toaletu, navodno mu gurala glavu u wc šolju i udarala o zid. Takođe, navodi se da dete nije zatražilo lekarsku pomoć.

Prema nezvaničnim informacijama, navedeni događaj nije prijavljen PS Grocka, ali je policija nakon pisanja medija obavila razgovor sa direktorom škole, koji je na razgovoru rekao da je incident u školi bio manjeg značaja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

JOŠ JEDNO PRIZNANJE: Meridianbet dobitnik prestiže CSR nagrade Wannabe magazina