ĆATE NEĆE DA MRDNU: Građani su se obraćali GO Zvezdara, Gradu i Ministarstvu

A. Z. K.

30. 09. 2022. u 09:11

GRAĐANI Mirijeva, koji žive ili svakodnevno prolaze kroz Ulicu Jovanke Radaković, već nekoliko meseci to čine držeći ruku na nosu i strahujući od zaraze.

ЋАТЕ НЕЋЕ ДА МРДНУ: Грађани су се обраћали ГО Звездара, Граду и Министарству

Foto: Printscreen

Niz ovu saobraćajnicu, koja je jedna od najferkventnijih u ovom delu opštine Zvezdara, mesecima se slivaju fekalije. U GO Zvezdara kažu da su njihovi komunalni inspektori izlazili na teren i utvrdili da se voda izliva iz bespravno sagrađene kanalizacije. O ovom problemu oni su obavestili Gradsku građevinsku inspekciju i Ministarstvo životne sredine. I, to je zasad - sve.

Fekalije se izlivaju na privatni posed koji se nalazi tik uz Ulicu Jovanke Radaković, a odatle otpadne vode završavaju na saobraćajnici.

- Još od aprila se voda konstantno izliva i tako pola ulice "pliva" u fekalijama - govore zabrinuti građani. - Obraćali smo se nadležnima i ni od koga nismo dobili konkretan odgovor. Velika je frekvencija ljudi u ovoj ulici, u blizini se nalazi vrtić i roditelji decu nose jer se plaše da mališani ne ugaze u zagađenu vodu. Kada prolazite ulicom desi se nekad i da vas automobil poprska ovim fekalijama.

U opštini Zvezdara navode da su oni obavešteni o ovom problemu i da su njihovi komunalni inspektori tokom juna ustanovili da problem leži u bespravno izgrađenoj kanalizacionoj mreži, na koju su priključeni mnogobrojni bespravno izgrađeni objekti.

- Ova mreža nije u sistemu održavanja JKP "Beogradski vodvod i kanalizacija" zato nije moguće utvrditi uzrok izlivanja - rekli su za "Novosti" u GO Zvezdara. - Nismo zatekli septičke jame, jer u tom slučaju bismo mogli da naložimo njihovo čišćenje. Prijave smo prosledili Gradskoj građevinskoj inspekciji i Ministartsvu životne sredine, jer ovakva situacija može da dovede do ekološkog incidenta.

Kako su rekli u ovoj beogradskoj opštini, kao neko od rešenje se nameće rušenje nepropisne kanalizacione mreže ili izgradnja septičkih jama.

Za mnogobrojne Mirijevce sa sličnim problemima potez Opštine i izostanak reakcije Grada i Ministarstva ne znače mnogo. Njima je potrebna akcija da se izlivanje zaustavi. Nažalost, prepušteni su sebi.

SLIČNO I U RADMILE SAVIĆEVIĆ

ŠIROM Mirijeva sporadično se pojavljuju ovakvi problemi "Novosti" su pre dve godine pisale o sličnoj situaciji koja se dešavala u Ulici Radmile Savićević. I ovde je otpadna voda tekla saobraćajnicom i gušila stanare okolnih zgrada. Tada su nadležni imali problem da ustanove u čijoj nadležnosti su bile cevi i šaht iz kojih su se otpadne vode izlivale.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!