PORUKA MIRA I PRIJATELJSTVA: Gradonačelnik Aleksanadar Šapić otišao u zvaničnu posetu u opštinu Sokolac u RS

A. V. V. - N. K.

18. 07. 2022. u 07:21

IZUZETNA mi je čast, iako nisam previše srećan što sam čuo da sam jedan od prvih, možda čak i prvi zvaničnik iz Srbije koji je došao ovde - poručio je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

ПОРУКА МИРА И ПРИЈАТЕЉСТВА: Градоначелник Алексанадар Шапић отишао у званичну посету у општину Соколац у РС

Šapić u Manastiru Sokolica, Foto Srna

On je u sklopu posete opštini Sokolac obišao vojničko groblje Mali Zejtinlik i tom prilikom položio venac u znak sećanja na oko hiljadu stradalih Srba devedesetih godina na sarajevskom ratištu.

- Ovo je zaista jedno sveto mesto, gde počivaju ljudi koji su poginuli u ratovima devedesetih, koji su branili svoja ognjišta i svoj narod - rekao je on.

Šapić je ovom prilikom istakao da je odlučio da njegova prva zvanična poseta kao gradonačelnika Beograda bude ovde, jer je Beograd ne samo prestonica Srbije, već i prestonica svih Srba koji žive u svetu, u regionu naročito.

- Moramo da pokažemo da smo izvukli pouke iz naše istorije i da više nikada nećemo dozvoliti da srpsko nejedinstvo ili nesloga imaju nesagledive posledice po naš narod i teritorije kroz istoriju - rekao je Šapić.

- Želim da s ovog svetog mesta pošaljem poruku mira i prijateljstva prema svim ljudima bez obzira na naciju i veru, ali isto tako i poruku svom srpskim narodu koji živi u BiH, RS da moramo da se čuvamo, da se držimo, da jedni drugima pomažem, da bez obzira na naše različitosti ne smemo da zaboravimo kom narodu pripadamo i da, ukoliko jedni druge ne budemo pomagali, ne možemo da verujemo u svetlu budućnost.

SA NAČELNIKOM BJELICOM

Šapić se sastao sa načelnikom opštine Milovanom Bjelicom, koji ga je upoznao s infrastrukturnim projektima od značaja za kulturni, sportski i društveni život Sokoca i Romanijske regije, te o formiranju slobodne poslovne zone. Šapić je posetio i Manastir Svetog velikomučenika Georgija - Sokolica na Ravnoj Romaniji, gde su upisana imena 4.000 stradalih boraca Sarajevsko-romanijske regije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!