MAJSTOR OBEĆAVAO, A STANARI NASELI: Žitelji zgrade u Padinskoj skeli nisu jedine žrtve opasnog prevaranta

Š. Marović

29. 06. 2022. u 13:00

PREDUZIMAČ koji je "nasamario" 13 stanara zgrade u Ulici Jovana Ševića 12 u naselju Padinska skela, kada je umesto uređenja fasade nestao sa 6.450 evra, ranije je na gotovo isti način prevario građane na još nekoliko lokacija u prestonici, ističe za "Novosti" upravnik ovog palilulskog objekta Saša Mijailović!

МАЈСТОР ОБЕЋАВАО,  А СТАНАРИ НАСЕЛИ: Житељи зграде у Падинској скели нису једине жртве опасног преваранта

Višespratnica u paliluskom naselju, Foto Privatna arhiva

 Nesvakidašnja pljačka dogodila se sredinom maja, a oštećeni su protiv majstora M. I. (ime i prezime poznato redakciji) podneli krivičnu prijavu Prvom osnovnom sudu.

Kako je naš list prvi pisao, agonija građana ovog dela prestonice počela je kada su preko oglasa došli do majstora koji bi im sredio dotrajalu fasadu. On je radio svega tri dana, nakon čega je isključio telefon i potpuno nestao.

- Bukvalno smo prevareni na perfidan način - ističe za "Novosti" Mijailović.

- Naivno smo uleteli u celu priču. Mi od opštine nemamo pomoć u uređenju spoljašnosti objekta, pa smo u dogovoru sa stanarima hteli da osvežimo ovu četvorospratnicu. Majstor je došao, bio je ubedljiv da će posao uspešno odraditi. Brzo smo se dogovorili, ali njega nije bilo neko vreme. Potom je nekoliko dana radio, da bi onda stalno nalazio neke izgovore. Prvo je isticao da mu smeta neki kabl kako bi izvodio rekonstrukciju, zatim da skela ne može lepo da se namesti celom dužinom, da bi na kraju samo nestao. Više ne možemo uopšte da stupimo u kontakt sa njim. Kako smo kasnije saznali, isti čovek uspeo je da prevari i stanare u ostalim delovima grada. Slično su prošli žitelji Medaka, Braće Jerković, Galenike... Podneli smo krivičnu prijavu Prvom osnovnom sudu, koji je preuzeo ovaj slučaj.

KOMŠIJE POMAGALE

MAJSTOR je od stanara prvo tražio da mu obezbede garažu kako bi mogao da ubaci materijal, što su oni ispunili. Od komšija je zahtevao i crevo za vodu, kao i struju, što mu je omogućeno. Takođe, "mazao nam je oči" kako može da odradi 50 kvadrata površine dnevno.

Stanarka objekta u Ulici Jovana Ševića, Marijana Pivarević, istakla je za naš list da su pristali da im se objekat dovede u optimalno stanje po ceni od 780 evra po stanu. Majstor je, kaže, tražio da mu se odmah, pre početka radova, uplati 60 odsto sume i oni su dali po 500 evra.

Ubeđivao nas je da prihvatimo njegove uslove, bio je slatkorečiv i odavao je utisak poštenog čoveka - očajno za "Novosti" priča jedna od prevarenih, stanarka Marijana Pivarević.

- U zgradi je 31 stan, a nas 13 stanara se dogovorilo da sredi ovaj objekat, jer u preostalom delu stambenih jedinica trenutno niko ne živi. Posle razgovora, nakon svega dva dana je sračunao koliko treba da mu isplatimo i 16. maja, unapred, dali smo mu 6.450 evra! Imamo sve priznanice o uplati, čitavu dokumentaciju.

Tek su 8. juna majstori došli da montiraju skelu na objekat, kako bi započeli s radovima. Kasnije su nepoznati ljudi hteli da je skinu, ali im stanari nisu dozvolili, pa na delu zgrade stoji još uvek.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BORIŠA SIMANIĆ ŠOKIRAO SVE! Evo šta je izjavio reprezentativac koji je izgubio bubreg igrajući za Srbiju (VIDEO)