PRETOPLI MAJSKI DANI: Vozači GSP uključili rashladne uređaje da olakšaju građanima vožnju

Š. M.

17. 05. 2022. u 08:50

USLED visokih temperatura proteklog vikenda, koje su prelazile i 30 stepeni Celzijusa, određeni broj vozila javnog gradskog prevoza konačno je u rad pustio klime.

ПРЕТОПЛИ МАЈСКИ ДАНИ:  Возачи ГСП укључили расхладне уређаје да олакшају грађанима вожњу

Foto: N. Skenderija

Ipak, preko potrebno rashlađenje nisu osetili svi građani prestonice, pošto 20 odsto vozila ne poseduje ove uređaje, a u nekim, klima nije radila usled kvarova.

Zbog neobično toplih majskih dana vozači GSP uključili su rashladne uređaje, što je građanima olakšalo vožnju. Ipak, bilo je i onih koji su se našem listu požalili da klima nije uopšte radila, pa deluje kao da je potrebno još nekoliko dana da se sve naštimuje.

- Vozila sam se autobusom na liniji 56 do Ade Ciganlije i rashlađenja uopšte nije bilo - ističe starija sugrađanka.

- Kako sam saznala, klime u vozilu su bile pokvarene, pa je jedini spas bilo otvoriti prozor. Teško je izdržati bez hlađenja vozila, posebno ako su relacije duže, a autobusi puni putnika.

I putnici na nekoliko linija koje su saobraćale sa Novog Beograda i Zemuna prema gradu juče su morali da se rashlađuju po izlasku iz autobusa.

Kako su istakli za "Novosti" iz GSP, kupovina 100 novih autobusa na gas potpuno će ukloniti stara i dotrajala vozila i trajno rešiti problem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)

NEOBIČNA POZIVNICA NA SVADBU BALAŠEVIĆA: Gosti su morali da poštuju određena pravila (FOTO)