PROVOD KAO NA KARNEVALU: Bogat program namenjen porodicima održaće se za vikend u Tašmajdansom parku

A. Z. K.

22. 04. 2022. u 06:47

NAJVEĆI hrišćanski praznik biće obeležen i ove godine u Tašmajdanskom parku gde će tokom vikenda biti održana manifestacija "Veliki uskršnji karneval" od 11.00 do 18.00. Đaci iz 17 osnovnih škola sa Palilule takmičiće se u oslikavanju uskršnjih jaja i ulepšavanju prazničnih korpi.

ПРОВОД КАО НА КАРНЕВАЛУ: Богат програм намењен породицима одржаће се за викенд у Ташмајдансом парку

Foto V. Danilov

Najkreativniji radovi biće izloženi na karnevalu, a posetioci će biti u prilici da ih kupe. Novac koji bude prikupljen od prodaje đačkih radova biće usmeren u humanitarne svrhe - navode u ovoj beogradskoj opštini.

Posetici će tokom dva dana festivala biti u prilici da prate dečje predstave, performanse, muzičke i plesne nastupe. Osim toga, za mališane su pripremili i osam kreativnih radionica.

- Na Tašu će biti prava karnevalska atmosfera, učestvovaće perkusionisti, mažoretkinje, ulični zabavljači i maskote - najavili su u opštini Palilula. - Mališani će biti u prilici da učestvju u radionicama glume, pesništva, slikarstva, sporta, pevanja.

Organizatori dvodnevnog festivala Opština Palilula i udruženja "Kultur šok" kažu da će u programu uživati cela porodica.

"PRAZNIK DECI" NA BANOVOM BRDU

TURISTIČKA organizacija Čukarica i udruženje "Art gest", uoči Uskrsa drugi put po redu organizovaće manifestaciju "Praznik deci" u Velikom parku u Požeškoj ulici. Danas od 11.00, planirano je farbanje uskršnjih jaja, druženje sa animatorima, kao i pokloni za najmlađu publiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SAOBRAĆAJKA U BULEVARU KRALJA ALEKSANDRA: Automobilom se zakucao u stanicu, pa pobegao (FOTO)