POTPISAN SPORAZUM O GAŠENJU KOTLARNICE U SC “VOŽDOVAC”: Projekti važni su za unapređenje kvaliteta vazduha u prestonici

Novosti onlajn

22. 03. 2022. u 16:09

U PALATI „Srbija” danas su potpisani sporazumi o sufinansiranju realizacije šest projekata zamene, rekonstrukcije i sanacije kotlarnica za grejanje i projekata smanjenja zagađenja vazduha iz individualnih izvora.

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ГАШЕЊУ КОТЛАРНИЦЕ У СЦ “ВОЖДОВАЦ”: Пројекти важни су за унапређење квалитета ваздуха у престоници

foto: Opština Voždovac

Među projektima je i projekat vezan za gašenje kotlarnice u SC “Voždovac”, a sporazum su potpisali ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, u prisustvu predsednice Opštine Voždovac Ivane Tomić Ilić.

Svi projekti važni su za unapređenje kvaliteta vazduha u prestonici, a kako je najavila ministarka Vujović, zamena kotlova počeće odmah po završetku grejne sezone.

Predsednica opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić je u ime građana Voždovca i Sportskog centra „Voždovac” zahvalila državi na podršci, posebno Ireni Vujović i Goranu Vesiću jer su, kako je rekla, razumeli koliko je važno da se ugasi kotlarnica i da se više ovaj objekat ne greje na mazut.

- U blizini Centra nalazi se Bajfordova šuma, a dosadašnji način grejanja je izuzetno štetan po životnu sredinu. Mnogo mazuta se do sada trošilo da bi se ugrejali i bazeni i ceo sportski centar, a sada ćemo moći da pređemo na korišćenje ekološki prihvatljivijih energenata. Zajedničkim snagama možemo sve - rekla je predsednica Opštine Voždovac Ivana Tomić Ilić.

BONUS VIDEO:

PROPAO KAMION NA VOŽDOVCU: Pukla cev, otvorio se asfalt

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna