JABUKE NAJPRODAVANIJE: Bogata ponuda voća i povrća na prestoničkim pijacama

J.D.

11. 03. 2022. u 16:41

IAKO je ovo doba godine kada tezge prestoničkih pijaca obiluju bogatom ponudom voća i povrća, kupci uglavnom ovih dana najviše kupuju jabuke. Cena ovog voća po kilogramu je od 40 do 150 dinara u zavisnosti od pijace na kojoj se pazare, i svakako je jedino voće koje kada se uporede cene jeftinije nego lane.

ЈАБУКЕ НАЈПРОДАВАНИЈЕ: Богата понуда воћа и поврћа на престоничким пијацама

Foto Tanjug

Za kilogram sorta "ajdara" potrebno je izdvojiti 60 dinara ako se kupuju na tezgama na Banovom brdu, Banjici i u Zemunu. Ista vrsta na "Zelenom vencu" je 40 dinara a u pijaci "Blok 44" 80 dinara.

Nešto skuplje su "kožare" za koje je potrebno izdvojiti i do 150 dinara, kao i za sortu "delišes" koja se prodaje po istij ceni. Svakako ako se kupuje na veliko na popularnom "Kvantašu" cene su nešto niže, popularni "greni smit" je od 50 do 80 dinara po kilogramu, a "ajdared" 50.

- Od nedavno u ponudi imamo i japansku jabuku po ceni od 160 do 200 dinara - ističu nadležni iz "Veletržnice". - Od voća osim jabuka u ovom periodu se dosta traži i pomorandža koja sadrži obilje vitamina C, B kao i vitamin E, pa je dobar saveznik u borbi protiv različitih infekcija.

Nadležni dodaju i da je u odnosu na prethodni period povećan je promet kupusa i šargarepe, dok od citrusa je zabeležen duplo veći promet limuna. Na pijacama je za kilogram mandarina, pomorandži i limuna, potrebno izdvojiti od 120 do 250 dinara.Kilogram neočišćenog nara je 200-220 dinara, dok se očišćeni prodaje po ceni od 200 dinara za samo jednu čašu koja vaga 150 grama.

Od povrća trenutno se najviše pazari mladi luk i zelena salata a cena im je od 30 do 50 dinara. Krompir se može pazariti od 70 do 140 dinara, tikvice su od 80 do 250, šargarepa i spanać 100 dinara. Ljubitelji karfiola i brokolija izdvojiće za kilogram ovog povrća od 200 do 250 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba