KULJA VODA IZ "PRIVATNOG" ŠAHTA: Na Slanačkom putu mokar kolovoz već nedeljama, "Vodovod" negira odgovornost

A. Z. K.

13. 01. 2022. u 07:33

GRAĐANI koji svakodnevno prolaze Slanačkim putem prijavljivali su da se voda danima sliva iz jednog šahta u ovoj saobraćajnici.

КУЉА ВОДА ИЗ ПРИВАТНОГ ШАХТА: На Сланачком путу мокар коловоз већ недељама, Водовод негира одговорност

Foto: Printskrin

Ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" (BVK) izlazile su na teren, ali prema njihovim rečima, ova mreža nije u njihovom sistemu održavanja.

Voda je počela da se sliva krajem prošle godine, a apeli nadležnima upućeni su i nakon izlaska ekipa "Vodovoda" na teren.

Prema rečima građana, zbog tečnosti koja se izliva iz šahta šire se i neprijatni mirisi. Međutim, u BVK navode da ova mreža nema važeće tehničke propise i normative, ni odgovarajuću dokumentaciju, pa se zato tretira kao interna.

- Njeno održavanje je isključivo u nadležnosti vlasnika. Za polaganje nove i tehnički ispravne kanalizacione mreže građani se mogu obratiti Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju kako bi oni u saradnji sa opštinom uradili projektnu dokumentaciju.

Ovaj odgovor građani su dobili u prvim danima nove godine, ipak voda je nastavila da se sliva, pa je problem ponovo prijavljen. Na "Beokom servisu" navedeno je da je o izlivanju tečnosti iz šahta na Slanačkom putu obaveštena i inspekcija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati