POČELO RUŠENJE BIVŠE FABRIKE "IMPA": Uklanja se zid napuštenog objekta u Milana Uzelca (FOTO)

S.V.

29. 12. 2021. u 11:09

POČELO je rušenje napuštene fabrike "Impa" u zemunskoj ulici Milana Uzelca.

ПОЧЕЛО РУШЕЊЕ БИВШЕ ФАБРИКЕ ИМПА: Уклања се зид напуштеног објекта у Милана Узелца (ФОТО)

Foto: S.Vidačković

Spoljni zid koji se iskrivio pre desetak dana bio je nebezbedan za prolaznike i pretio je da se sruši. 

Velike količine snega koje su pale na prestonicu pre dve nedelje oslabile su krov "Impe", koji se urušio i sa sobom povukao ceo zid ka unutra, te predstavlja veliku opasnost za prolaznike. 

Kako je rečeno iz gradskog Sekretarijata za inspekcijske poslove, oni su dobili nekoliko prijava da je fasadni zid bivše zemunske fabrike nagnut.

- Imajući to u vidu, inspekcija je izvršila hitan, vanredan nadzor na ovoj lokaciji. Utvrđeno je da se usled starosti, dotrajalosti, atmosferskih uticaja i neadekvatnog održavanja dogodila devastacija, odnosno urušavanje krova i naginjanje zida objekta koji je pozicioniran ka Ulici Milana Uzelca, preko puta broja 18 - kažu iz nadležnog sekretarijata.

Po izlasku na teren nadležni su konstatovali da objekat predstavlja opasnost za ljude, prolaznike, saobraćaj i okolinu ukoliko se naglo uruši. Građevinski inspektori odmah su trakom obeležili objekat kako bi upozorili građane. Automobili koji su bili parkirani uz sporni zid sklonjeni su.

Do sada se čekalo da nadležni provere da li je ovo zdanje, napušteno pre više od 15 godina, u procesu legalizacije, jer nikada nije dobilo ni upotrebnu ni građevinsku dozvolu. Čim je utvrđeno da je zgrada nelegalno ozidana, zakazan je i termin za rušenje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTAN SNIMAK: Novak Đoković zabrinuo navijače kao nikad pre! Da li je sa njim sve u redu?! (VIDEO)